Jeg skylte videre etter at jeg hadde fått det volumet jeg ønsket (og passe SG for å begynne å koke). Det skyllevannet frøs jeg ned uten noen videre plan. Tok det ut av fryseren i dag tidlig, i kveld koker jeg det ned og tilsetter i gjærdunken. 8 liter SG 1,038 bør bli knapt tre liter SG 1,118 (samme som vørteren var), så får gjæren litt mer å kose seg med. En liten oppvarming når det begynner å nærme seg ferdiggjæret gjør ingenting. Da blir det 20 liter, og utbytte 92%. IBU 114.
Prøvde å måle SG i går, men det er så usannsynlig mye bunnfall at hydrometeret står fast, og kan være stabilt på alt fra 1,015 til 1,045. Jeg glemte jo at jeg hadde brukt aromahumle i hopstand, og tømte bare hele kjelen over i gjærdunken, med humlerester og det hele. Får ta å overføre til nytt gjærkar så snart den verste gjæringen er overstått.