Birger Eriksen-dagen

Nei, omvendt iom det er vingjær trenger den bare spise enkle sukkerarter
men den har høy alkohol toleranse
Ja det var det jeg mente.. siden du allerede har gjæret ned til 1.xxx, så er det bare lengre kjeder igjen.

Det jeg tenkte var at å pitche en gjær som bare spiser korte kjeder, på det tidspunktet, den finner lite den kan spise. Derav vørter/enzymtrikset, få noen aktive enzymer til å bryte ned de lange kjedene, som denne kan spise, men du mister kontroll over hvor langt den vil gå.
 
Får se hva som skjer med HA-18. Det er nok rundt 20 poeng igjen å gjære ut.
Hadde ikke spraymalt så tok like gjerne å kvernet 200 gram maris otter og mesket i en halvliter vann på komfyren. Skylte over silen med varmt vann fra springen og gav det et kvarters kok før jeg satt lokket på kjelen i kaldt vann i utslagsvasken. Refraktometeret sa SG 1.085. Etter at jeg var under 35 grader gikk gjæren nedi, og det gikk bare 10-15 minutter før første tegn på aktivitet fra HA-18 var synlig. Etter halvannen time var overflaten dekt av aktiv gjær, og det gikk da i gjæringsbøtta. Har mer tro på at denne fikser resterende utgjæring enn vingjæra. Spørsmålet er bare hvor langt dette bærer avgårde.
 
Tja, tror ikke det er så ille. Smaker det for søtt?
Mye enkle sukkerarter igjen..?
Ganske søtt ja, på 25 liter tilsatt jeg 1 kilo mørkt muscovado og 1.5 kilo demerara sukker. Så det er vel 18-20 poeng igjen, minst.

Hva om jeg brygger ølet en gang til uten sukkertilsetninger, skalerer til 1.100 og flytter 14,5% ølet over i gjæringstanken til nye brygget på dag 3-4? 25 liter 18% og 25 liter 10% burde gi 50 liter 14% og en lavere FG. Så igjen da blir det bra mye øl av den typen.
 
Men så er det jo den biten med at jeg prøvde først EC-1118 som har competetive factor. Så HA-18 som har enzymer. Tilsetter jeg denne øla til den tanken med ny vørter så stopper vel hele skiten opp da. Spørs om det er hva det er, og at jeg får slå meg til ro med det.
 
Tilbake
Topp