Birger Eriksen-dagen

Når det dukket opp en oppskrift fra ukrainske bryggere som ber oss brygge en anti-imperial var valget enkelt.
Vel, det er ikke *oss* de ber om det. Vi har jo ikke lov til å tjene penger på salg av øl. At kommersielle bryggerier tar på seg en veldedig batch hvor overskuddet sendes til behøvende folk i Ukraina hadde vært en nobel og ekte god ting. At vi hjemmebryggere lager et øl som heter Resist som hviler et år eller to i kjøleskapet vårt spiller ingen rolle overhodet.. Hvis noen drar i gang en egen tråd her hvor vi kan melde oss opp og donere x kroner pr liter brygget til for eksempel Røde Kors som nevnt i lenken, så er jeg med på den Spleisen. Men det bør ikke rotes sammen med denne flotte tradisjonen som @Miguel starta.

1647958333823.png
 
Vel, det er ikke *oss* de ber om det. Vi har jo ikke lov til å tjene penger på salg av øl. At kommersielle bryggerier tar på seg en veldedig batch hvor overskuddet sendes til behøvende folk i Ukraina hadde vært en nobel og ekte god ting. At vi hjemmebryggere lager et øl som heter Resist som hviler et år eller to i kjøleskapet vårt spiller ingen rolle overhodet.. Hvis noen drar i gang en egen tråd her hvor vi kan melde oss opp og donere x kroner pr liter brygget til for eksempel Røde Kors som nevnt i lenken, så er jeg med på den Spleisen. Men det bør ikke rotes sammen med denne flotte tradisjonen som @Miguel starta.

Poenget er å brygge ølet og donere en sum til Røde kors. Liten eller stor.
Det er fritt opp til hver enkelt, vi behøver vel ikke å starte en egen tråd for å gjøre det?

Tror vi avslutter denne diskusjonen her, det blir ikke noe fokus på Ukraina fra meg på bryggedagen, det var kun relatert til å velge en oppskrift.

resist.jpg
 
Første runde á 3 liter starter med 007 ferdig kjørt, bunnfelt i kjøleskap, dekantert av 2 liter og overført til en flaske.
Nå kjøres runde 2 á 3 liter med litt gjær fra runde 1.
Det blir totalt en 6 liters starter og skulle gi nok gjær til årets runde med Birger Eriksen.

20220402_124242.jpg
 
Jeg kjører Nottingham + EC-1118. Har tidligere brukt US-05, Skare og S-04. Alle de funka bra, der Skare blei drikkeklar bare etter en måneds tid, men var også den første som viste tegn til å tape seg etter et års tid. Holder nok kanskje en knapp på US-05 ved 19C. S-04 produserte en voldsom krausen og gav en solid vaskejobb.
 
Jeg kjører Nottingham + EC-1118. Har tidligere brukt US-05, Skare og S-04. Alle de funka bra, der Skare blei drikkeklar bare etter en måneds tid, men var også den første som viste tegn til å tape seg etter et års tid. Holder nok kanskje en knapp på US-05 ved 19C. S-04 produserte en voldsom krausen og gav en solid vaskejobb.
Nottingham eller us-05. + f2 til karbonering. Bestemmes etter innfallsmetoden på lørdag. Hvorfor bruker du champagnegjær?
 
Da snurrer WY 1469 West Yorkshire Ale på magnetrøreren, for min første BE. Planen er å pitche Nottingham sammen med den for å få god nok utgjæring, siden 1469 stopper ved 9% oppgitt av produsenten. Spørsmålet blir om de skal tilsettes samtidig eller Nottingham etter noen dager. Ønsker såklart bidraget av 1469. Forslag?
 
Skjemaet fylt ut med oppskrifta. Jeg mesker nok ikke inn klokka 04:21, men tusler ut i garasjen når frokosten er inntatt. Blir en lang dag, der det nødvendigvis blir dobbeltmesking. Kunne med nød og neppe klart å klemme 30 kilo i B80-en med maltrør forlenger, men det blir nok både bedre utbytte med å dele opp, og tidsbesparende. Bruker dagen, og tenker 90-120 minutt mesk på 66C for begge rundene. Med 70% utbytte skal jeg havne på 1.110, så jeg har litt spillerom dersom det skulle gå til helsike. Det får holde med å snurre "Kongens Nei" på TV'en i bryggeriet slik at Birger fyrer av klokka 16:21.
 
Ramla akkurat inn etter en heldags turné til Øst-Vestfold med et par stopp i Telemark... Fikk raska med meg noe special B fra Larvik så får bruke kvelden til å revidere oppskrifta og veie opp.. Blir nok mesking etter frokost..
 
Tilbake
Topp