Birger Eriksen-dagen

Driver og forbereder morgendagens Birger brygging.
Spekulerer litt på vannjusteringene. Jeg trenger nesten ikke justere for PH har det vist seg før. Sikkert p.g.a vannet vi har på Hitra.
Men lurer litt på hvor mye CaCl2 og CaSo4 jeg skal bruke.
Har prøvd å google litt, men det skrives mye forskjellig der ute. I fjor brukte jeg 3.5 gr CaCl2 og 2.5 CaSo4 på en 13.5 liters barch.
Skal bruke 27 liter vann og 7.5 kg malt i år.
Er det innafor med det jeg tenker å tilsette ?
Kommer litt sent i gang i morgen så det blir nok å ta litt av natta i bruk.....
Men det gledes. :)
 
Driver og forbereder morgendagens Birger brygging.
Spekulerer litt på vannjusteringene. Jeg trenger nesten ikke justere for PH har det vist seg før. Sikkert p.g.a vannet vi har på Hitra.
Men lurer litt på hvor mye CaCl2 og CaSo4 jeg skal bruke.
Har prøvd å google litt, men det skrives mye forskjellig der ute. I fjor brukte jeg 3.5 gr CaCl2 og 2.5 CaSo4 på en 13.5 liters barch.
Skal bruke 27 liter vann og 7.5 kg malt i år.
Er det innafor med det jeg tenker å tilsette ?
Kommer litt sent i gang i morgen så det blir nok å ta litt av natta i bruk.....
Men det gledes. :)
Du trenger vel egentlig ikke tilsette noe vil jeg påstå. Hvis noe, så evt noe CaCl.
 
Blir du med i år Mig?
En liten 5 liters batch i pinnekjøttgryta?
Ney det er same old greia. Jeg ar har jo sittet og vurdert det å gjøre det enkelt bare for å bli med igjen, men jeg har ikke utstyr lengre..
Kunne latt pinnekjelegryta stå og spontanfermentert i den dog, haha, men er ikke helt der.
 
Tilbake
Topp