Bjorleik 2014

Bjorleik 2014


Bjorleik avholdes i år 27 september og temaet for flaskekonkurransen er nå klart:


Ditt beste øl


I årets flaskekonkurranse under Bjorleik vil vi ha det beste ølet fra hver av dere. Vi har derfor valgt ut to klasser med relativt lite rom for kreativitet og desto mer rom for godt håndtverk. Som tittelen sier, så kan hver brygger kun levere in ét bidrag. Dersom du har flere gode kandidater blir det en del av utfordringen å velge ut den beste!

Klassene det vil konkurreres i er Engelsk strong bitter (ESB) og American amber ale.

Bidrag til konkurransen må være innlevert til Vestbrygg innen 13 September. Flasker kan også sendes pr. post til

Vestbrygg AS
Eikeveien 1
5063 Bergen
NorgeENGELSK STRONG BITTER - ESB


OG 1046-1060
FG 1010-1016
Vol% 4,8-6,0
IBU 25-45
EBC 25-40

Engelsk Pale ale er typisk en flasket utgave av den sterkeste engelske bitter.Aroma: Lav til middels engelsk humlearoma, lav til middels maltaroma, med karakter av blant annet karamell. Fraværende til lavt nivå av fruktestere. Fraværende til lavt nivå av diacetyl.Farge/utseende: Lys til mørk kobberfarget. Klar til lett tåkete.
Smak: Middels til kraftig humlesmak og -bitterhet. Humlesmaken skal være fra engelsk humle. Lav til middels maltsmak, med karakter av toffee, karamell og lyst brød. Noe restsødme kan være til stede.
Kropp: Medium til fyldig kropp. Lavt kullsyreinnhold.
Eksempler: Fullers ESB, Young’s Spesial London Ale, Shepherd Neame Bishops Finger, Greene King Abbot Ale.


AMERICAN AMBER ALE


OG 1045 – 1060
FG 1010 – 1015
Vol%4,5 – 6,2
IBU 25-40
EBC 20-33

Aroma: Lav til middels aroma fra Amerikanske humler fra tørrhumling eller humletilsetninger sent i kok. Sitrusaktig humlekarakter er vanlig men ikke påkrevd. Moderat lav til moderat høy maltkarakter balanserer og av og til maskerer humekarakteren. Moderat karakter av karamell er vanlig. Estere varierer fra moderat til ingen. Diacetyl skal ikke forekomme.

Farge/utseende: Ravfarget til kobberbrun. Moderat kremfarget skum med god varighet. Generelt ganske klar, men tørrhumlede versjoner kan være lett tåkete.

Smak: Moderat til kraftig smak av humle fra Amerikanske humletyper. Disse har ofte, men ikke alltid en karakter av sitrus. Maltsmak er moderat til sterk og viser normalt en begynnende maltsødme etterfulgt av et moderat preg av karamell. Malt og bitterhet fra humle er balansert og utfyller hverandre. Fruktige estere kan forekomme i moderate mengder men er ofte ikke tilstede. Diacetyl skal ikke forekomme

Kropp: Medium til full kropp. Kullsyreinnhold er fra moderat til høyt. Fløyelsaktig avslutning uten astringens som ofte er assosiert med kraftig humling. Sterkere versjoner kan ha en lett varmende smak av alkohol.

Kommentarer: Kan overlappe med enkelte Amerikanske pale ale. Men Amerikansk amber ale skiller seg fra Amerkansk pale ale ved at de vanligvis er mørkere i fargen og har mer smak av karamell, mer kropp og som oftest en jevnere balanse mellom humle og bitterhet. Skal ikke ha sterke noter av sjokolade eller røstethet noe som vil trekke ølet over i klassen for American brown ale (Små mengder er ok)

Eksempler: North Coast Red Seal Ale, Tröegs HopBack Amber Ale, Deschutes Cinder Cone Red, Pyramid Broken Rake, St. Rogue Red Ale, Anderson Valley Boont Amber Ale, Lagunitas Censored Ale, Avery Redpoint Ale, McNeill’s Firehouse Amber Ale, Mendocino Red Tail Ale, Bell's Amber


Edit: Rettet formatering av tabeller
 
Totalt. Man må altså velge ut det ølet man tror har best mulighet til å vinne :)

Jeg glemte også å nevne at det vil bli avholdt konkurranse om publikumsfavoritt som i fjor.
 
Hvordan kan man melde seg på?


På flaske:
Guinness
Belma Pale Ale
Garlic Porter
Dubbel
Mandarina Porter
Celebrator Doppelbock klone
Westvleteren 12 klone
Nelson Saison
 
Heisann! Beklager sen respons fra denne kanten. Slutten av ferien ble betraktelig mer offline enn jeg hadde forventet.

Budsjettet for Bjorleik er klart og sendt inn til Norbrygg. Vi tar sikte på online påmelding i år og jeg kommer med info om dette så snart vi har detaljene på plass.

Når det gjelder flaskekonkurransen så benytter vi 0.33 Bjørnumber ja.

Hjelp til rydding tar vi gjerne i mot. :) Barnepass har jeg ordnet ;-)
 
Hei, noe nytt her?


På flaske:
Guinness
Belma Pale Ale
Garlic Porter
Dubbel
Mandarina Porter
Celebrator Doppelbock klone
Westvleteren 12 klone
Nelson Saison
 
Hei,

da er det omsider klart for påmelding! Billetter kjøpes i år på forhånd på følgende link: https://norbrygg.hoopla.no/sales/bjorleik2014/

Vi jobber fortsatt med foredragsholder og vil kunngjøre hvem det blir så snart vi har det bekreftet.

For de av dere som ønsker å delta på publikumsfavoritten så ber vi om at dere sender en PM eller epost til meg med følgende info: Navn på brygger(e), Navn på øl, Type, OG, FG, Vol%, IBU, EBC. Vi vil bruke dette til å skrive ut skilt for alle på forhånd.

Mvh
Espen
 
Tilbake
Topp