erikraude
Norbrygg-medlem
Dette skjønte jeg ikke. Kort gjæringstid på lagerøl?to av de fire siste har vært lagers - fristet av den korte gjæringstida.
Dette skjønte jeg ikke. Kort gjæringstid på lagerøl?to av de fire siste har vært lagers - fristet av den korte gjæringstida.
Finally, it’s now possible to make lagers that are done in under a week and taste exactly to style:Dette skjønte jeg ikke. Kort gjæringstid på lagerøl?
Jøss. Det klarer jeg ikke tro på.Finally, it’s now possible to make lagers that are done in under a week and taste exactly to style:
REGAL Lager Yeast Blend is a first fast fermenting, general purpose lager yeast blend – crispy enough to make authentic pilsners and full flavored enough to make mind blowing bocks, dunkels and schwarzbiers.
Det har vel flere av oss hørt om og både Lutra og Oslo er rimelig nærme, men de er vel ikke helt der oppe med lager-artene?Hørt om Oppskåke ? Eller Kveik ?
Jeg har kun brygget med Lutra og Real av de "rene" kveikene uten smak av gjær som apelsin etc. ved Voss, Lutra ble ikke bra (sikkert min feil) men Real ble skikkelig bra og er topp drikkenes etter kun 10 dager, ser at man kan lage god "pseudo pilsner" hvis man bruker meget gode råvarer, for med Real skinner den fulle malt smaken igjennom og man kan ikke hjemme seg bak kveik smakene som ved voss, kveik er som kjent best når den er fersk etter det kan smakene foringes, derfor pasteuriserer jeg altid kveiken min rett etter primary, før force carbonation, det har gitt nydelige resultater med voss kveik, den siste jeg satt ble ferdig på 3 dager og kunne avnytes den 4'de dagen da hadde den stått 20t i kjøleskap etter pasteurisering (72c) og hurtig nedkjøling til 10c, og ja det kan jeg godt forstå at ikke høres mulig ut, men det er slik Norsk Bryggetradisjon har vært i århundreder, og med feks vossa kveik er dette fult mulig, samt godt beskrevet i literaturen : "It was only 48 hours since we'd finished brewing the beer, but fermentation had already calmed down, and the foam on the beer had shrunk. Terje served the beer with a steel ladle right out of the fermenter and into the glasses. Served this way the beer was flat, with hardly any carbonation, and sweet, with citrus, earth, and pea flavours. Rather different from the matured beer, but good. I could feel the alcohol warming in my mouth. Even this early it was a great beer, almost too drinkable at 7.5%."Det har vel flere av oss hørt om og både Lutra og Oslo er rimelig nærme, men de er vel ikke helt der oppe med lager-artene?
Godt og utfyllende svar, jeg spør fordi jeg har prøvd Lutra og Oslo, Lutra var lite imponerende, den bunnfelte egentlig greit, men ved den minste berøring kom tilbake i suspensjon.. Oslo var bedre, men også der var den ikke helt der oppe med lagergjær.Jeg har kun brygget med Lutra og Real av de "rene" kveikene uten smak av gjær som apelsin etc. ved Voss, Lutra ble ikke bra (sikkert min feil) men Real ble skikkelig bra og er topp drikkenes etter kun 10 dager, ser at man kan lage god "pseudo pilsner" hvis man bruker meget gode råvarer, for med Real skinner den fulle malt smaken igjennom og man kan ikke hjemme seg bak kveik smakene som ved voss, kveik er som kjent best når den er fersk etter det kan smakene foringes, derfor pasteuriserer jeg altid kveiken min rett etter primary, før force carbonation, det har gitt nydelige resultater med voss kveik, den siste jeg satt ble ferdig på 3 dager og kunne avnytes den 4'de dagen da hadde den stått 20t i kjøleskap etter pasteurisering (72c) og hurtig nedkjøling til 10c, og ja det kan jeg godt forstå at ikke høres mulig ut, men det er slik Norsk Bryggetradisjon har vært i århundreder, og med feks vossa kveik er dette fult mulig, samt godt beskrevet i literaturen : "It was only 48 hours since we'd finished brewing the beer, but fermentation had already calmed down, and the foam on the beer had shrunk. Terje served the beer with a steel ladle right out of the fermenter and into the glasses. Served this way the beer was flat, with hardly any carbonation, and sweet, with citrus, earth, and pea flavours. Rather different from the matured beer, but good. I could feel the alcohol warming in my mouth. Even this early it was a great beer, almost too drinkable at 7.5%."
Om dere velger å tro på det eller ikke, får være deres sak, men si ikke at det ikke fungerer før dere har prøvd selv.
Jeg har kun testet et par typer kveik, men har hatt meget gode resutlater med Oppskåke på Voss, gode resultater med Real og Staljen, og relativ dårlig med Lida og Lutra. Lida tror jeg var paga dårlig leverandør (yeasterbunny), Lura ble ok'ish etter 6 ukers lagring.
Men de gode kveikene smakte fantastisk de første dagene for så å tape seg med mindre de ble pasteurisert, høyst sansynlig vil tradisjonel pils smake bedre en pseudo-pils på kort tid med feks Real, men her må det blindtesting og gode bryggere til, etter min erfaring med Real ser jeg ikke bortifra at et øl brygget med Real kan gå seirende ut, for resultatet av Real er nok noe av det absolutt reneste jeg har smakt.
Jepp. Det har ingenting med lagerøl å gjøre.Hørt om Oppskåke ? Eller Kveik ?
Enig med den inntil jeg prøvde Regal, som ble ren, nesten for ren, kanskje litt karakterløs "Jeg sier ikke at de ikke lager gode øl, jeg bare sier at jeg får ikke den helt rene smaken med kveik, av noen slag"Godt og utfyllende svar, jeg spør fordi jeg har prøvd Lutra og Oslo, Lutra var lite imponerende, den bunnfelte egentlig greit, men ved den minste berøring kom tilbake i suspensjon.. Oslo var bedre, men også der var den ikke helt der oppe med lagergjær.
Jeg sier ikke at de ikke lager gode øl, jeg bare sier at jeg får ikke den helt rene smaken med kveik, av noen slag
Har du prøvd/smakt Regal ?Jepp. Det har ingenting med lagerøl å gjøre.
Nei, og jeg kommer nok ikke til å gjøre det heller, særlig ikke når kveik trekkes inn i sammenlikninga. Såvidt jeg forstår er dette en blend av lagergjær, ikke kveik, men jeg har prøvd mye kveika øl som etter sigende skal smake reint og aldri vært enig, så jeg mistenker dette er i samme gata.Har du prøvd/smakt Regal ?
Ser at både Kloakk og Balthazar har svart temmelig utfyllende på denne (jeg antar at sistnevnte mener Regal når han skriver Real, btw).Dette skjønte jeg ikke. Kort gjæringstid på lagerøl?
Fant et sitat hos bootlegbiology:Ser at både Kloakk og Balthazar har svart temmelig utfyllende på denne (jeg antar at sistnevnte mener Regal når han skriver Real, btw).