Jeg har også blitt frelst på mottrykksfylling.
Som Miguel sier, trikset for problemfri fylling er å kjøre HØYERE trykk på fatet og fylleren når man fyller enn det ølet er karbonert med.
Hvis ølet er karbonert og i likevekt på 1 bar setter jeg trykket til mellom 1.5 og 2 bar. Enda høyere går også fint.
Jeg bruker i prinsippet akkurat samme oppsett som din skisse i første innlegget med en T-splitter på gasslangen fra CO2-flaska. En til fatet og en til fylleren. Jeg har også laget et enkelt stativ slik at jeg slipper å holde i fylleren eller flaska mens den fylles.
Slangetykkelse eller lengde har ingenting å si. Bruk det du har. Ikke temperatur heller, så lenge prinsippet over følges.
Mange som blander sammen/overfører gode råd for beergunfylling til mottrykksfylling; kalde flasker, kaldt øl og lavt trykk. Ingen slike hensyn trengs å tas