Nybegynner som ønsker hjelp til denne oppskriften jeg fant på en Belgisk trappistish øl: http://www.homebrewtalk.com/f73/double-drunk-monk-belgian-dark-181950/
Mengdeproblematikk: Batch size er oppgitt til 5 gallons, mens boil size er oppgitt til 3 gallons. Betyr det at man koker 11 liter og fyller med kaldt vann opp til 19 liter når brygget er i gjæringskaret? Har kun gryte på 10 liter tilgjengelig, vil det ha mye å si for sluttresultatet (bruke litt mer humle enn i oppskriften)?
Malt: Ser at oppskriften inneholder rundt 1 kilo knuste korn. Skal jeg legge dette i en tøypose, varme opp vannet, og ta ut posen med korn når temperaturen når 75 grader? Deretter hiver jeg oppi pilsnerekstrakt og koker i 90 minutter?
Humle: Jeg finner ikke Styrian Aurora på Bryggselv... Er Aurora det samme? Finner ikke Hallertau heller, er
Hallertau Mittelfrühdet det samme? Denne er forresten utsolgt, kan jeg bruke en annen humletype?
Sukker: 1.3lbs Belgian Rock Candi Amber. Er dette det samme som brunt kandisukker? Kjøpt i butikken?
Gjær: BryggSelv fører ikke Rochefort Yeast (Wyeast 1762). Kan jeg bruke Wyeast 3787 Trappist High Gravity? Kan denne slanges rett i gjæringstanken, eller bør/må jeg lage en gjærstarter? Andre forslag?
Gjæringsprosess: Er beskrevet som følger - Primary Fermentation (# of Days & Temp): 7 from 62-69, raised by a degree per day. Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 3 at 55. Hvor nøye er dette? Jeg har tilgang på bod med 16 grader, og kjellerstue med varmekabler der jeg kan justere noe på varmen.
Takker for alle svar!
Mengdeproblematikk: Batch size er oppgitt til 5 gallons, mens boil size er oppgitt til 3 gallons. Betyr det at man koker 11 liter og fyller med kaldt vann opp til 19 liter når brygget er i gjæringskaret? Har kun gryte på 10 liter tilgjengelig, vil det ha mye å si for sluttresultatet (bruke litt mer humle enn i oppskriften)?
Malt: Ser at oppskriften inneholder rundt 1 kilo knuste korn. Skal jeg legge dette i en tøypose, varme opp vannet, og ta ut posen med korn når temperaturen når 75 grader? Deretter hiver jeg oppi pilsnerekstrakt og koker i 90 minutter?
Humle: Jeg finner ikke Styrian Aurora på Bryggselv... Er Aurora det samme? Finner ikke Hallertau heller, er
Hallertau Mittelfrühdet det samme? Denne er forresten utsolgt, kan jeg bruke en annen humletype?
Sukker: 1.3lbs Belgian Rock Candi Amber. Er dette det samme som brunt kandisukker? Kjøpt i butikken?
Gjær: BryggSelv fører ikke Rochefort Yeast (Wyeast 1762). Kan jeg bruke Wyeast 3787 Trappist High Gravity? Kan denne slanges rett i gjæringstanken, eller bør/må jeg lage en gjærstarter? Andre forslag?
Gjæringsprosess: Er beskrevet som følger - Primary Fermentation (# of Days & Temp): 7 from 62-69, raised by a degree per day. Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 3 at 55. Hvor nøye er dette? Jeg har tilgang på bod med 16 grader, og kjellerstue med varmekabler der jeg kan justere noe på varmen.
Takker for alle svar!