Nå har jeg lest om brygging og spikulert ei god stund, og er i ferd med å få ut fingeren og sette i gang ( :skitbra
Jeg har et rom i kjelleren som står tomt, lurer på lage meg et bryggerom der. Da slipper jeg å ha alt mulig utstyr og koking oppe på kjøkkenet. Men; det jeg lurer på er om det er egnet til å drive med øl i. For grunnen til at det står tomt er at det blir fuktig der om sommeren (hus fra femtitallet), så jeg kan ikke lagre ting der.
Frågan blir om dere tror det vil være skadelig for ølet å drive der (organismer i lufta, beer-spoilers). I så fall får jeg bruke kjøkkenet, men da blir hele brygginga mitt i familie-sonen Kjærringa -> :neinei:
Det hadde vært stas å ha et eget bryggerom, setter inn en vedovn jeg har stående, luftevifte og en utslagsvask, så er det ready to go. Jeg kan lagre utstyret ute i stedet for i kjelleren om sommeren når det blir fuktig nedi der (?).
I tillegg kan jeg nevne at jeg nå har lest meg opp på en god del teori om bryggeprosessen, men vet ikke hvordan jeg skal ordne det praktiske. Gode råd mottas med takk! Eventuelt om det finnes en sensei, guru, læremester på Toten som vil ha en læregutt så hadde det vært flott å se hvordan det foregår in-real-life.
Edit: Skal rett på maltbrygging, ikke noe tull. Men jeg er litt bekymret, for jeg kan ikke kjøpe ei dyr kvern i første omgang. Forslag?
Jeg har et rom i kjelleren som står tomt, lurer på lage meg et bryggerom der. Da slipper jeg å ha alt mulig utstyr og koking oppe på kjøkkenet. Men; det jeg lurer på er om det er egnet til å drive med øl i. For grunnen til at det står tomt er at det blir fuktig der om sommeren (hus fra femtitallet), så jeg kan ikke lagre ting der.
Frågan blir om dere tror det vil være skadelig for ølet å drive der (organismer i lufta, beer-spoilers). I så fall får jeg bruke kjøkkenet, men da blir hele brygginga mitt i familie-sonen Kjærringa -> :neinei:
Det hadde vært stas å ha et eget bryggerom, setter inn en vedovn jeg har stående, luftevifte og en utslagsvask, så er det ready to go. Jeg kan lagre utstyret ute i stedet for i kjelleren om sommeren når det blir fuktig nedi der (?).
I tillegg kan jeg nevne at jeg nå har lest meg opp på en god del teori om bryggeprosessen, men vet ikke hvordan jeg skal ordne det praktiske. Gode råd mottas med takk! Eventuelt om det finnes en sensei, guru, læremester på Toten som vil ha en læregutt så hadde det vært flott å se hvordan det foregår in-real-life.
Edit: Skal rett på maltbrygging, ikke noe tull. Men jeg er litt bekymret, for jeg kan ikke kjøpe ei dyr kvern i første omgang. Forslag?