Alt går, men jeg må lage mal for å frese ut fasongen, i tillegg koster valnøtt 3 ganger så mye som ask.Odland skrev:Går det an å få laget noe slikt i valnøtt?
http://MoreBeer.com/view_product/15577//Fermentap_Mash_Paddle_-_Carved_36"
MortenBo skrev:Hva er fordelen med valnøtt i forhold til ask?
du har nok rett i det, jeg tror kanskje cedertre hadde vært det beste ift råte, har også teak og merbau, men jeg vet ikke helt hvordan de naturlige oljene er ift smak.Freddy skrev:MortenBo skrev:Hva er fordelen med valnøtt i forhold til ask?
Fordelen er betydelig bedre råtebestandighet. Eik er vel også bedre enn ask mhp. råtebestandighet.
skulle mene det, oslo finerfabrikk og interwood i drammen har mye snadder.Freddy skrev:Det med å "farge" smaken så er det vel eik som er førstevalget. Det er mye god drikke som har blitt lagret på eikefat.
Si meg får du tak i cedertre på trelastlagre på østlandet? Her på Vestlandet (Stavanger-området) er det tragisk utvalg mhp. tresorter.
de som det er bilde av her er 700x105x18mm, men målene kan du justere etter hva du ønsker deg ift mengde brygg.Roger skrev:Er det bare meg som ikke har innbygget målbånd?
Hvor lang hadde du tenkt deg at den skulle bli?
Jeg err forøvrig meget interessert! ;D
trondk skrev:skulle mene det, Oslo finerfabrikk og interwood i drammen har mye snadder.Freddy skrev:Det med å "farge" smaken så er det vel eik som er førstevalget. Det er mye god drikke som har blitt lagret på eikefat.
Si meg får du tak i cedertre på trelastlagre på østlandet? Her på Vestlandet (Stavanger-området) er det tragisk utvalg mhp. tresorter.
jeg kan godt lage en sånn variant som odland viser, men hvis alle skal foreslå forskjellige design og alle skal ha forskjellige treslag og mønster osv, så blir det litt vanskelig.Kittelsen skrev:Hiver meg gjerne på en slik som Odland referer til i Kirsebær.
Freddy skrev:MortenBo skrev:Hva er fordelen med valnøtt i forhold til ask?
Fordelen er betydelig bedre råtebestandighet. Eik er vel også bedre enn ask mhp. råtebestandighet.
Vakkerttrondk skrev:jeg kan godt lage en sånn variant som odland viser, men hvis alle skal foreslå forskjellige design og alle skal ha forskjellige treslag og mønster osv, så blir det litt vanskelig.Kittelsen skrev:Hiver meg gjerne på en slik som Odland referer til i Kirsebær.
Men, hvis dette designet er noe flere vil ha, og vi kan begrense oss til, la oss si 3-4 treslag, så kan det være noe å tenke på, da kan jeg lage en mal og produsere et lite antall for salg her.
Nemlig, og ikke vil den tilføre noe slags smak eller andre egenskaper til ølet heller, uansett hvilket treslag den er laget av. Jeg har div. kjøkkenredskaper i tre, bl.a. en tresleiv jeg laget på sløyden midt på 60-tallet, i bjørk. Har vært i daglig bruk siden, og den er fortsatt like fin.Rune Alm skrev:Freddy skrev:MortenBo skrev:Hva er fordelen med valnøtt i forhold til ask?
Fordelen er betydelig bedre råtebestandighet. Eik er vel også bedre enn ask mhp. råtebestandighet.
Tror nok du aldri vil oppleve råte i en slik tresleiv som brukes i brygging og tørkes mellom hver gang. Skal du plante den i hagen er jo råte et tema, men ikke et slikt verktøy som stort sett oppbevares tørt.