Driver å tenker litt på at det er litt kjedelig at jeg kun har 1 øl om gangen når jeg brygger øl. Selv om de stort sett blir gode for tiden savner jeg variasjon.
Leker derfor med tanken på å lage 2 forskjellige øl på bryggedagen, i stedet for ett. Det må da selvsagt være øltyper som er nært beslektet for at det skal være praktisk gj.ført bart.
For eksempel har jeg tenkt å lage en belgisk wit og en tysk weiss på samme dag.
Kommer til å meske hvetemalt BIAB hvor jeg etter mesk tar halvparten (ca) av mesken over i en annen gryte, og blander ut pilsnermalt ekstrakt til ca 60/40 hvete i weissbier og 50/50 i wit ølet. Deretter koker jeg dette med samme humle, til til ca 10-15 IBU på weiss og 15-20 på Wit og jeg tilsetter selvsagt koriander og appelsinskall på slutten av weissbieret.
Jeg må da kun beregne meg på å kjøle ned vørter til den ene mens den andre har typisk 15 min igjen av koketid.
vil da ha klar starter til begge ølene i temp-skapet mitt som står klart til å pitches. Satser på å kjøle ned begge vørtere til rundt 17 grader som jeg pitcher på. Weiss får tilgang på temp skapet og legges på runf 17,5. Wit må ta til takke med romtemperatur som vil ligge rundt 18-19 i 2 etasje for det meste.
Noen som har gjort lignende?
Leker derfor med tanken på å lage 2 forskjellige øl på bryggedagen, i stedet for ett. Det må da selvsagt være øltyper som er nært beslektet for at det skal være praktisk gj.ført bart.
For eksempel har jeg tenkt å lage en belgisk wit og en tysk weiss på samme dag.
Kommer til å meske hvetemalt BIAB hvor jeg etter mesk tar halvparten (ca) av mesken over i en annen gryte, og blander ut pilsnermalt ekstrakt til ca 60/40 hvete i weissbier og 50/50 i wit ølet. Deretter koker jeg dette med samme humle, til til ca 10-15 IBU på weiss og 15-20 på Wit og jeg tilsetter selvsagt koriander og appelsinskall på slutten av weissbieret.
Jeg må da kun beregne meg på å kjøle ned vørter til den ene mens den andre har typisk 15 min igjen av koketid.
vil da ha klar starter til begge ølene i temp-skapet mitt som står klart til å pitches. Satser på å kjøle ned begge vørtere til rundt 17 grader som jeg pitcher på. Weiss får tilgang på temp skapet og legges på runf 17,5. Wit må ta til takke med romtemperatur som vil ligge rundt 18-19 i 2 etasje for det meste.
Noen som har gjort lignende?