Brygge alkoholfritt øl - fordi jeg må

;)Ølet er fortsatt litt "grønt" men ikke mange dagene siden jeg tørrhumlet og fortsatt på tank til karbonering så det vil gå seg til :)

OG 1.030, FG 1.026, 0,5% ABV. 27 IBU. 13EBC teoretisk, men blir lysere pga dårlig utbytte

Malt til 23 liter før tapping
2,5 kg Jærmalt Vienna
0,3kg Jærmalt Munich
0,3kg Caramunich 1
0,3kg Bjørns Havregryn Store

Meskes @ 86°C, 30min. Dette gir dårlig utgjæring og dårlig utbytte, ca. 60%

Tilsetninger
0,27kg Maltodextrin - for fylde, øker OG fra 1.026 til 1.030
50ml Glyserol - for sødme, gjæren lager ikke nok glyserol selv når den gjærer så få punkter
8,2g Natriumsitrat - for å få totalt 100ppm Natrium. Gir fylde og smaker samtidig mindre salt i forhold til bordsalt/NaCl

Humle
5g Simcoe 14,3% @ 60
20g Callista 4,2% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Centennial 10,1% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Chinook 12,5% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
65g Amarillo 10,6% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep

pH
pH justeres til 4,5 etter kok. Siden gjæren ikke gjærer så mange punkt så drar den heller ikke pH nok ned

Gjær
SafAle S-33, 1 pose (spiser ikke maltotriose = dårlig utgjæring)
Natriumsitrat? Bruker det først og fremst i Mac’ ‘cheese’n, jeg
 
Neste brygg blir nr. 200.
Startet i 2016.
Har gått å tenkt lenge på hva jeg skal brygge.
Vært innom alt av øltyper og vinglet hit og dit til jeg kom på den ene typen som jeg egentlig har tenkt lenge på å brygge.
Nemlig.......(Trommevirvel)


Et alkoholfritt øl !
Jepp. Det blir det.
Skal prøve noe ala det Petter gjorde sist.
Men Natriumcitrat ? Hvor kjøper en det i nærmiljøet ?
Sikkert ikke på Rema.
Brewshop har, men da må jeg vente litt til jeg får samlet sammen til en bestilling med fri frakt.

Så var det med pasteurisering.
På flaske går det greit tror jeg. Det har jeg prøvd før. Men på fat ?
Ser for meg et Corneliusfat med montert varmeelement i lokket og en termowell montert i øl ut .
Og så flushe med gass inn mens lokket blir skiftet.
Eller la lokket bare bli stående.
Det er vel ikke så ofte en pasteuriserer øl.
 
Neste brygg blir nr. 200.
Startet i 2016.
Har gått å tenkt lenge på hva jeg skal brygge.
Vært innom alt av øltyper og vinglet hit og dit til jeg kom på den ene typen som jeg egentlig har tenkt lenge på å brygge.
Nemlig.......(Trommevirvel)


Et alkoholfritt øl !
Jepp. Det blir det.
Skal prøve noe ala det Petter gjorde sist.
Men Natriumcitrat ? Hvor kjøper en det i nærmiljøet ?
Sikkert ikke på Rema.
Brewshop har, men da må jeg vente litt til jeg får samlet sammen til en bestilling med fri frakt.

Så var det med pasteurisering.
På flaske går det greit tror jeg. Det har jeg prøvd før. Men på fat ?
Ser for meg et Corneliusfat med montert varmeelement i lokket og en termowell montert i øl ut .
Og så flushe med gass inn mens lokket blir skiftet.
Eller la lokket bare bli stående.
Det er vel ikke så ofte en pasteuriserer øl.
Jeg pasteuriserer ikke og det har gått helt fint til nå alle ganger :) så lenge du er obs på det og ekstra nøye med renslighet skal det gå fint. Skulle du solgt ølet ditt på en romtemperert Rema butikk til masse uvitende kunder hadde saken vært en annen.
 
Det blir nok bra og mye enklere.
Men det hadde vært morsomt å hadde et fat som kunne pasteurisert ølet.
Men kanskje et tørrelement montert på undersiden av fatet (uten gummien) hadde vært en enklere løsning. Da er det bare en termowell i øl ut som mangler.
Men nå har jeg sporet av denne tråden.
 
Tilbake
Topp