1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja kveik funker bra på ale-temperaturer og, det er bare å tilpasse mengden litt. Hvilken type var det du brukte? Mine erfaringer er med Lida, som egentlig trives godt på 30-33 grader. Største forskjellen jeg har sett er at på lavere gjæringstemperaturer ned mot 20 grader blir det ofte mer gjær å topphøste. Den batchen jeg testa å gjære på 36 grader var der ingenting å topphøste, når jeg tok av lokket såg det rett og slett ut som at vørteren småkokte.
     
  2. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gjenbrukt Yeast Bay Sigmund's Voss Kveik.
     
  3. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal fungere fint den, helt ned mot 20 grader, som du pitchet på. Tenker øla blir heilt knall!
     
  4. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen som har et hett tips for å løse opp et tett badekaravløp som har fått litt for mange byggkorn i seg? Plumbo?
     
  5. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Stakefjær, hvis den kommer til? Veit ikke om plumbo tar bygg, men det kan du jo sikkert snart fortelle meg. :p
     
    bjartenataas liker dette.
  6. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Bruker du Plumbo skal du jaggu være sikker på at du skyller godt. Kjenner en rørlegger som mener det burde forbys. Klumper seg det og. Kjør stakefjær.
     
    Finn Berger liker dette.
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Måtte google det. Kjøper imorgen. Uansett litt mye vann for plumbo. [​IMG]
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Svisj eller mudin gjør som regel susen hos meg, men aldri testet det på byggkorn.
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Å meske i badekaret var nytt for meg:).
     
  10. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Han mesker i alle fall tynt nok.
     
  11. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    OG 100001
     
    1Morten og Finn Berger liker dette.
  12. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ikke hvis du har nok Plumbo.
     
    bjartenataas liker dette.
  13. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Badekaravløpet, det går ikke et rør ned i et sluk da?
    Hvis ikke, har du kanskje bilde av en vannlås på dette utløpet.
     
  14. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Med tanke på at lagrene var helt tomme var det en åpenbar bryggertabbe å gå for en lager allerede i andre runde som solobrygger. Nå er det ti flasker igjen av forrige batch, og den baltiske porteren tikker seg sakte, sakte mot ferdiggjæra. Så er det kjøling, lagering, flaskekarbonering, modning...
    Her er det bare to muligheter. Enten blir det en lang periode med kjøpeøl, eller jeg må sette en batch til gjæring på kjellergulvet. :(
     
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjellergulv er fabelaktige greier! Hvor kaldt er det der?
     
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nå ser det ut til å ligge på omtrent 18 i rommet, sånn i brysthøyde.
     
  17. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sett en kjapp kölsch sak eller en cream ale :)
     
    erikraude liker dette.
  18. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Ja takk, begge deler?
     
    #3158 Anders-, 17 Apr 2018
    Sist redigert: 17 Apr 2018
    erikraude liker dette.
  19. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har et par lyse, sommerlige øl jeg hadde på blokka. Tror kanskje jeg må satse på at 1318 blir bra uten bedre kontroll enn det vær- og føreforhold gir meg. Hadde egentlig større planer for CC etc med disse, men det kan være jeg må godta litt mindre disiplin over gjæringsforløpet for å sikre øl i hus. Tror det bare er å bite i det og brygge før temperaturen stiger for mye. Kjelleren her blir aldri kaldere enn 16, og varm nok til belgisk om sommeren.
     
  20. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det finnes jo måter å få seg hjemmelaget øl relativt raskt på.

    Denne er min goto-oppskrift: https://beercalc.org/?t=134909 (Ja, det er ekstrakt, men ikke kit).

    Den har vært veldig drikkbar etter bare 9 dagers gjæring pluss 4 dagers karbonering. Altså øl etter to uker, og med en veldig kort bryggedag.
     
    YngveKL liker dette.

Del denne siden