Ekornskurken
Norbrygg-medlem
Du har ikke en slik til fatet da vel? Har hindret «forstoppelse» på mine fat med NEIPA.
Kanskje du kan låne en for anledningen! Jeg har slike men du befinner deg vel ikke i Stavangertraktene, gjør du?
Jeg har tenkt på å kjøre et grovfilter på tappesløyfe fra kar til fat. Spesielt for neipa og IPA, da jeg for tiden ikke har CC mulighet. Har hatt mye trøbbel med at det stopper både i fylling og tapping pga humle. Noen som har forslag til grovfilter? Helst noe som er lett å åpne og kan spyles rent.
Jeg måtte ty til et ekstraktsett når bryggeriet var utlånt. Der fulgte det med et filter til tappestaven. Aldri brukt det, men det er vel noe slikt du trengerNoen som har forslag til grovfilter? Helst noe som er lett å åpne og kan spyles rent.
Jeg måtte ty til et ekstraktsett når bryggeriet var utlånt. Der fulgte det med et filter til tappestaven. Aldri brukt det, men det er vel noe slikt du trenger
I dag (48 timer etter pitching av gjær) tørrhumlet jeg, og tappet samtidig av en liten prøve for å måle SG. Den viser seg roughly å være 1,012(!), altså antagelig ferdig utgjær allerede etter to dager! Tydelig at 007 jobber fort under høy temperatur, om den ikke har fått hjelp av noen basselusker.
Nå syens jeg prøven smakte litt fusel, eller noe litt uggent. Ølet holdt riktignok 25 grader, det var en liten slurk, og jeg har heller aldri smakt ølet så tidlig, så hva vet jeg
Wow - det var kjapt. Men jeg ville ikke bli deprimert over litt usmak nå - gjæren kan umulig ha fått tid til å gå gjennom modningsfasen, også, på denne tida. Og dessuten så vil du kjenne alkoholen ekstra godt når ølet er såpass varmt.
Smakte en slurk nå som var avkjølt, og den var bedre.
Jeg registrerer temperaturen har begynt å falle fra 26,3 til 25,7 nå. Hvor omfintelig er 007 for temperaturfall i denne fasen? Bør jeg holde den på 26 helt ut, eller skal jeg bare sakte la den droppe av til romtemp på et par og tyve?
Sikker på at du ikke blander fusel med etanol og/eller ethyl acetate?
Det var jo rimelig rask gjæring, og smaker sikkert litt alkohol pr nå.
Hydrometer måler tetthet i veske, mens sukkertermometer er et varmetermometer som tåler høy varme siden Kandisirup skal varmes opp til 143 ℃ for mørk sirupEr sukkertermometer det jeg vanligvis kaller for et hydrometer?