Det er jo en tekoker hvor noen har klemt nedi en rist/rør, og kalt det for ølbrygger..
Mulig det Kjøpte den av en kjenning som påstår at den var kjøpt på ølbrygging.no i 2015.Det stemmer godt at den stilles opp i 5 graders steg. Og den eneste merkeantydning på den er AD - A3.
Edit :Når jeg går inn på Netthandel sin side så ser jeg et bilde av denne men har en mistanke om at min er 1.genersjon av denne .
Går an det, men blir selvfølgelig meir tidkrevande å overføre det til ein annan beholder, fjerne mesken, spyle den for so å føre tilbake vørteren for kok.Mulig du kan brygge på den uten maltrøret? Det forutsetter at du kan få koblet en falskbunn eller en bazooka til krana innvendig, og det skulle gå med den typen kran du har der. Har inntrykk av at maltrør har sine problematiske sider.
Går an det, men blir selvfølgelig meir tidkrevande å overføre det til ein annan beholder, fjerne mesken, spyle den for so å føre tilbake vørteren for kok.
Hmm... tror ikke tekokere normalt har sirkulasjonspumper, PID-styring av fritt valgt temperatur og tilpassede kjøleløsninger.Er ikke det en definisjon av "ølbrygger"?
Hmm... tror ikke tekokere normalt har sirkulasjonspumper, PID-styring av fritt valgt temperatur og tilpassede kjøleløsninger.
... trodde alle BB30 var med maltrør og alle BB60 var uten, men jeg kan ta feil [emoji4]Visst - men det var slik vi gjorde det i gamle dager, på BB60/30, før maltrør kom på moten. Det var enkle tider, men problemene var færre. Vi måtte nok slite mer, men var kanskje lykkeligere.
... trodde alle BB30 var med maltrør og alle BB60 var uten, men jeg kan ta feil [emoji4]
Jeg vil ikke anbefale å brygge i en 30L kompaktbrygger uten maltrør. De er smale og høye og maltsengen blir kompakt. Alt er mulig, men ...
Vi er bryggere og lager alkohol (sammen med gjæren). Lykken er nær garantert [emoji4]
Mulig du kan brygge på den uten maltrøret? Det forutsetter at du kan få koblet en falskbunn eller en bazooka til krana innvendig, og det skulle gå med den typen kran du har der. Har inntrykk av at maltrør har sine problematiske sider.
Jeg skal i fremtiden vurdere BIAB metoden da maltrøret på min maskin så absolutt har sine ulemper :det er veldig smalt noe som gjør at man ikke før rørt malten ordentlig ut (du skriver lenger nede at malten antagelig blir for kompakt noe som er tilfelle ) og i tillegg sitter den løst oppi bryggeren slik at ideelt sett burde ha en person til å holde i den når man rører.
Hvis ikke jeg går over til BIAB så tenker jeg at man må prøve et arrangement der man bruker en drill e.l til og få rørt rundt i hele malten. Kompakt malt i bunnen samt at jeg ikke får til jevn koking er nok grunnen til at jeg ikke nådde OG denne gangen
Vi er i alle fall mange fornøyde Speidel-eiere som ikke har problemer med maltrør.
Løsning; lag meskekar av 2 stk europris gjæringskar, hvor det ytterste er isolert (liggeunderlag, isopor i topp og på lokk) og har kran, det innerste har ca. 300 hull ø3mm i bunnen. Har funket for meg i mange år.Går an det, men blir selvfølgelig meir tidkrevande å overføre det til ein annan beholder, fjerne mesken, spyle den for so å føre tilbake vørteren for kok.
Løsning; lag meskekar av 2 stk europris gjæringskar, hvor det ytterste er isolert (liggeunderlag, isopor i topp og på lokk) og har kran, det innerste har ca. 300 hull ø3mm i bunnen. Har funket for meg i mange år.
Virker fornuftig det du sier her. Jeg bruker en biab-pose sammen med falskbunn, men brygger ikke BIAB. Det jeg gjør, er klassisk batch-sparging. For deg betyr det at du må tappe ut vørteren i to omganger, hive ut masken, skylle kjelen fort, og helle vørteren tilbake. Det tar litt ekstra tid, men er egentlig ikke mye stress. Og innvendingen om at kjelen er høy og smal er ikke relevant, mener jeg. Du burde greit få en meskeeffektivitet på 82-83% på denne måten når du brygger normalsterkt øl, dvs. ca. 5%.
Gidder du stresse med det, kan du selvfølgelig kjøre kontinuerlig skylling, og komme opp mot 90% - om du synes det er noe poeng i det.
I norsk sammenheng er vel ølbrygging eldre enn te, så da kan man vel like gjerne si at mange lager te i en ølbrygger og at begge deler egentlig er avanserte suppekjeler.Vi må vel skille mellom primære (nødvendige) og sekundære (aksidensielle/tilfeldige) egenskaper? Om tekoker'n under diskusjon har eller ikke har doble fustasjeopphengsforkoblinger, er uvesentlig for spørsmålet om hvorvidt vi har å gjøre med en tekoker. At tekokere normalt er utstyrt med det, spiller ingen rolle.
Har jeg forstått dt riktig, kom ølet før suppen også!