Min tur!
Vet ikke helt om det er bryggetabbe, men har i allefall med ølbrygging å gjøre.
Ettet langt om lenge og lengere en langt har jeg endelig fått fat til å sette bryggene mine over på.
Var fri for IPA i kjøleskapet og tenkte jeg skulle hurtigkarbonere et fat, tok gjæringsdunken som har stått på 2,5 grader i 3-4 uker for lagring og fylte på fatet, satte manometeret på co2 flaska 5 bar og rullet fatet 2 minutter. Setter så fatet i kjøleskapet og kobler til co2-en igjen. Tenkte i går kveld etter brygget har stått ett par dager etter at jeg skal tappe meg en duggfrisk IPA, trykker såvidt på tappekranen før hele glasset i ett brøkdel av ett sekund er fylt av skum??? Har glemt å regulere trykket på manometeret ned til 0,9 bar. Så nå har jeg Norges best karbonerte IPA på fat! Tar sikker litt tid å få slipt ut trykket på øllet, men er nede en gang i timen å slipper ut og rister på fatet.