1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggesoftware: Brewing Day

En tråd i 'Utstyr' startet av ØyvindBråthen, 28 Nov 2016.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Selv mener jeg at dette ikke er noe å implementere. Det er fancy. Men det er så vilt mange variabler som skal klaffe som også er utenfor softwarens kontroll, at det skal stemme. Stemmer det ikke er det ikke vits i å implementere synes jeg. Dette går på erfaring hva FG vil bli.
     
  2. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Kan sjekke jeg også, men det er ikke noe jeg har lagt meg på hjertet. Opplyste bare om at jeg hadde boka :)

    (EDIT: Jeg er for øvrig enig i det @Miguel sier over)
     
  3. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, det er ikke så lett å implementere noe her som stemmer isåfall, da det er mange flere variabler enn akkurat temperatur som påvirker hva FG vil bli til slutt. Men jeg driver å ser litt på om det er noe nytte jeg kan klare å få ut av det i applikasjonen.
     
  4. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Angående globale ingredienser, så stemmer det at det kun er admin som har mulighet for å slette eller legge til disse, men alle brukere har mulighet til å "slette" fra denne listen for sin egen del hvis det er noe de ikke ønsker å se her. Dette vil da ikke si at den globale ingrediensen faktisk er slettet, men kun at den er skjult for de.
     
  5. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei. Skal se på det med avhuking, men tenkte å se på feilen du får først. Hvilken oppskrift er det du har prøvd å eksportere som feiler? Så fikser jeg feilen :)
     
  6. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei. Kunne du fortalt meg hvilken oppskrift dette gjelder, så kan jeg undersøke litt nærmere for deg?
    Jeg gjorde kjapt utregningen for Actual mash efficiency, og den stemmer iallefall.
    Det du har av malt gir tilsammen 785 "gravity points", altså potential * vekt i pounds.
    Pre boil volume er 7,66 gallons.
    Så max gravity ved 100% utnyttelse er da 1.102. Du har 1.058, som vil si 56.8% mash efficiency (jeg har rundet av tallene når jeg regnet manuelt, så det er grunnen til forskjellen på 0.2 som du ser fra programvaren)

    Grunnen til at du får store differ mellom det som er beregnet mistenker jeg også at er fordi du har med sparge water her som du ikke skulle hatt på en no-sparge.
     
  7. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De to tingene man kan gjøre for å "skjule" globale ingredienser er å trykke på "globusen" slik at den blir grå. Da ser man ingen av de globale i det hele tatt. Eller så kan man velge å slette enkelte av de som da er det du har gjort i dette tilfellet tenker jeg som gjør at den ene humlen ikke vises mer.
     
    Ekornskurken liker dette.
  8. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Angående g/l co2: Vær så god, dette er nå tilgjengelig.

    Angående humlen. Her vet vi vet hva som har skjedd. Jeg burde kanskje lage en mulighet for å kunne se hvilke globale ingredienser man har slettet/skjult slik at man har mulighet til å gjenopprette denne hvis man skulle ønske det. Si ifra hvis du manuelt ønsker at jeg gjenoppretter denne for deg nå.

    Angående dilution-funksjonen. Tenker du da på at du brygger med dobbel styrke pga. kapasitet på meske og kokekjele, for å fylle opp med vann etter koking for å komme til din "egentlige" OG? Så det er altså en slags parameter angående Top up water du er ute etter?
     
  9. sjales

    sjales
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Oppskriften er «Trippel salto». Ja, jeg får 'sparge water' opp selv om utstyrsprofilen er satt til 'no sparge'. Kan jeg gjøre noe med dette?

    Takk igjen for suveren software. Mitt desiderte førstevalg.
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Det stemmer. Men vet ikke om jeg går imot meg selv nå (kan hende global og lokal ble implementert etter at jeg spurte etter noe om at jeg ikke ville se ting jeg ikke har lagt inn selv). Men det er vel kanskje ikke vits at det er mulig å slette fra global, da du kan editere de globale "for deg selv", og da stemmer dataene for den varianten av den globale du bruker.

    Top up water ja, det er det det blir.

    F.eks jeg brygger 14L OG 1.100, og end target er 1.050 28L. Det er ikke superviktig, men det er greit for da kan man se i oppskriften at det er et High Gravity-brygg som er vannet ut. Men det som er greia med dette er at da må det implementeres (kanskje gjort det?) lavere utnyttelse av alfasyre under kok, selv om OG bare er 1.050 etter utvanning.

    Men det er også forskjelige steder i prosessen man kan vanne ut. Store bryggerier gjærer jo høy gravity, og vanner ikke ut før etter gjæring f.eks

    Beersmith har en slik option, men den er ræva, siden han av en eller annen grunn har glemt at jeg fortsatt har "loss to trub", så når jeg bruker den funksjonen så tror den at jeg tar med det jeg egentlig har satt som "loss to trub", så OG blir feil. Mangler 2L high gravity å blande ut med siden jeg ikke tar med loss to trub ut av kokekjelen.
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Den heter Helga v25 tror jeg.
     
  12. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hei @ØyvindBråthen

    Brewingday.net viser bare "Internal Server Error"

    Noe du får ordnet på? Står og brygger nå
     
  13. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei. Jeg får det samme her også. Merkelig siden jeg ikke har endret noe. Jeg er ikke hjemme før i kveld, så det beste jeg klarer akkurat nå er å prøve en restart. Prøver det ASAP.
     
  14. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Prøver du nå? Funker hos meg etter restart!
     
  15. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Ja, det fungerer nå.

    Takk skal du ha :)
     
  16. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg driver med en gjærstarter nå, og oppgir datoen for mine PurePitch-pakker med wlp001 til 23.05.2018. Da får jeg 57.4% viability. På White Labs sine sider som omhandler PurePitch, nevnes det at shelf-life er høyere i disse pakkene. Denne gjæren skal ifølge White Labs ha viability på 90%. Er det en idé å legge til egen viability-funksjon for PurePitch-pakker?
     
  17. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei og beklager sent svar. Det høres absolutt ut som om dette er noe jeg burde sjekke opp. Du får trikse med datoen så lenge slik at du får 90% slik at resten av beregningene blir korrekt :)
     
    Mats Ø. liker dette.
  18. Inner Farm

    Inner Farm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det mulig å endre start-dato for et brygg? Jeg har et brygg i gang, og skal legge inn at jeg har begynt på det i brewingday. Men da blir start-datoen og utregnet slutt-dato for gjæring i forhold til når jeg legger det inn. Jeg ønsker å tilbakedatere. Når jeg brygget, førte jeg på papir.
     
  19. ØyvindBråthen

    ØyvindBråthen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei Dessverre er ikke denne funksjonaliteten på plass enda, men hvis du sender meg hvilket brygg, og tidspunktene, så kan jeg legge det inn for deg :)
     
  20. Inner Farm

    Inner Farm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Så bra at det vil komme! Det liker jeg.

    Brygget har ID : 5b82b01e1ddcaa347c2ff3dd

    Hvis jeg kan få lov å få endret verdien for dag til den 19. aug så hadde det vært fint.

    Brew started : 26.08.2018 -> 19.08.2018
     

Del denne siden