Brygget for første gang

Hei.
Jeg er helt fersk på det her.
Jeg kjøpte meg ett sett for og brygge øl også ett form for flytende ølkonsentrat.
fulgte instruksjonene på boksen hvor de sa at man skulle ha konsentratet i gjæringskaret så koke opp 3L vann så røre godt. Så skulle jeg fylle opp karet til 22L med vann for og så koke 0.5L vann og ha oppi posen med gjær i det vannet for og så ha det oppi sammens med det andre ved en gitt temperatur. Jeg hadde ikke noe termometer for hånden så tokk det bare på følelsen lot det så gjære i 5 dager før jeg hadde noe sukker i flaskene og flasket ølet. Nå har det stått i flasker i 4-5 dager. Smakte på ølet og min jeg har dårlig smak og lukte sans men min samboer sier det lukter godt og smaker godt men har litt besk ettersmak og det er ett lite belegg på bunnen av flasken. Er det da noe galt med ølet eller er det farlig og dikke?
Takk for svar
Mvh
Eirik s
 
Gratulerer med første brygg! Når samboeren sier det både lukter og smaker godt så må det da vel være vellykket! Belegget i bånn av flasken er nok gjær, absolutt ikke farlig å drikke
 
Hei.
Jeg er helt fersk på det her.
Jeg kjøpte meg ett sett for og brygge øl også ett form for flytende ølkonsentrat.
fulgte instruksjonene på boksen hvor de sa at man skulle ha konsentratet i gjæringskaret så koke opp 3L vann så røre godt. Så skulle jeg fylle opp karet til 22L med vann for og så koke 0.5L vann og ha oppi posen med gjær i det vannet for og så ha det oppi sammens med det andre ved en gitt temperatur. Jeg hadde ikke noe termometer for hånden så tokk det bare på følelsen lot det så gjære i 5 dager før jeg hadde noe sukker i flaskene og flasket ølet. Nå har det stått i flasker i 4-5 dager. Smakte på ølet og min jeg har dårlig smak og lukte sans men min samboer sier det lukter godt og smaker godt men har litt besk ettersmak og det er ett lite belegg på bunnen av flasken. Er det da noe galt med ølet eller er det farlig og dikke?
Takk for svar
Mvh
Eirik s
Det var ganske kort gjæringstid. Brukte du gjærlås sånn at du kunne følge med på utviklinga?

Hvis du har flaska før ølet var ferdig utgjæra, er det en fare for at du har laga flaskebomber. Målte du opp sukkeret nøyaktig? Mye sukker og ikke ferdig utgjæra øl er en skummel kombinasjon.

Antakelig var det i alle fall ganske nær ferdig med det meste etter 5 dager. Men følg godt med.

Hvordan oppbevarer du det?
 
Tilbake
Topp