Brygging av første Saison

Hei! Når andre brygger juleøl skal jeg til å brygge min første Saison :) Noen som vil komme med konstruktive innspill på denne oppskriften?

Oppskrift på 25 L Batch. IBU 42 EBC 9 ABV 7.9% OG 1.072 FG 1.012

Meskes på 65/66 grader
7.50kg Pilsnermalt
0.80kg Hvetemalt
38g Amarillo 90min
38g Citra 15 min
38g Amarillo 0 min
38g Citra 0 min
44g Amarillo Tørrhumles etter 5 dager/stormgjæring

Gjæres med WLP566. Starter på 18 grader. Øker med to grader pr dag. Holder på 28 i en uke.
 
Ølet blir sikkert nydelig. Men når jeg leser oppskriften ser det ut som en pale ale i IPA-styrke med saisongjær. Tipper mye av gjærpreget som er viktig i en saison vil drukne i aromaen fra kraftig, amerikansk alfahann-humle.
Når det er sagt, så ser jo dette litt Tank 7-inspirert ut, og det er jo et knallgodt øl.
 
Ser at Både Tank 7 og Saison Ekstra er gjæret med wyeast 3787. Er dette kanskje et bedre alternativ? Pale eller pilsner malt er kanskje hip som hap? Enig at det er litt APA:)
 
Tilbake
Topp