Brygging av fruktig surøl

Tja. 70%pils, 30%hvete. OG rundt 1,055. Syrne i 12-36 timer (smak!). Idoform-piller eller annen lakto. Kok opp, tilsett humle, 10-25 IBU. Kok som vanlig. Gjæres med US05 eller kanskje en Saison-gjær. Tilsett frukt etter gjæring. La stå en uke eller to på frukt.

Ikke umulig at jeg har beskrevet dette langt bedre i medlemsseksjonen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hva gjør man sånt helt konkret når det skal syrnes?

Tilsetter man lakto-piller sammen med mesk?
Eller lar man vann + lakto stå i 12-36 timer før man hiver oppi malt i dette?
 
Hva gjør man sånt helt konkret når det skal syrnes?

Tilsetter man lakto-piller sammen med mesk?
Eller lar man vann + lakto stå i 12-36 timer før man hiver oppi malt i dette?
På min siste batch tilsatte jeg 5 dl Biola naturell på 23 liter vørter. pH gikk fra 4.4 til 3.5 på knappe 11 timer.
 
Hva gjør man sånt helt konkret når det skal syrnes?

Tilsetter man lakto-piller sammen med mesk?
Eller lar man vann + lakto stå i 12-36 timer før man hiver oppi malt i dette?

Det er flere måter å gjøre det på. Den enkleste (synes jeg) er å meske og skylle som vanlig, og tilsette lacto i vørteren. Når du synes den er passe sur koker du minst 15 min for å drepe bakteriene og evt. tilsette humle. Og så gjære som vanlig.

Det er også en fordel å holde oksygen unna syrningen, f.eks. ved å legge plastfilm over karet.
 
Tilbake
Topp