Hallstein
Norbrygg-medlem
Fikk i dag 2 blodferske rør med WLP860 Munich Helles i posten, og har nettopp blitt ferdig med koken på starteren min. Skal lage en helles!
Jeg har lest at dette er en av de vanskeligste ølstilene å få til skikkelig, og jeg vil derfør prøve meg, for å se hvordan det går!
Oppskriften er som følger:
Hallstein's Helles
OG 1.048
FG 1.010
IBU 18,3
ABV 5%
Weyermann Pilsenermalt 4750g 99%
Weyermann Carapils 50g 1%
60min mesk, enstegsmesk på 66 grader.
Vannet justerer jeg med 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10L vann.
Koking i 90minutter med
60min - Hallertauer Mittelfruh - 26g - 15,4IBU
15min - Hallertauer Mittelfruh - 09g - 2,5IBU
01min - Hallertauer Mittelfruh - 17g - 0,4IBU
Gjæring i gjæringsskap ved 10 grader i 4 uker med WLP860 fra en 2L starter med 2 blodferske rør gjær (2 uker gamle)
Lagring i 2-3 måneder på corneliusfat i kjøleskap ved 2 grader.
Tror dere dette blir bra?
Noe spesielt jeg må fokusere på i bryggeprosessen av noe sånt?
Jeg har lest at dette er en av de vanskeligste ølstilene å få til skikkelig, og jeg vil derfør prøve meg, for å se hvordan det går!
Oppskriften er som følger:
Hallstein's Helles
OG 1.048
FG 1.010
IBU 18,3
ABV 5%
Weyermann Pilsenermalt 4750g 99%
Weyermann Carapils 50g 1%
60min mesk, enstegsmesk på 66 grader.
Vannet justerer jeg med 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10L vann.
Koking i 90minutter med
60min - Hallertauer Mittelfruh - 26g - 15,4IBU
15min - Hallertauer Mittelfruh - 09g - 2,5IBU
01min - Hallertauer Mittelfruh - 17g - 0,4IBU
Gjæring i gjæringsskap ved 10 grader i 4 uker med WLP860 fra en 2L starter med 2 blodferske rør gjær (2 uker gamle)
Lagring i 2-3 måneder på corneliusfat i kjøleskap ved 2 grader.
Tror dere dette blir bra?
Noe spesielt jeg må fokusere på i bryggeprosessen av noe sånt?