Takktakk. Kanskje jeg skal skrive en lærebok om mikroorganismer?Ikke normalt for Gjerneskveiken, men UTROLIG flott bilde!
Sikker på at du ikke har stjålet det fra omslaget til en lærebok om mikroorganismer?
Nesten. Min fikk 5g på 90 min, 100g i steep på 75C i 30 min, 100g tørr etter 24t og 200g tørr etter 3 dager. Ble helt nydeligEr det noen som har kjørt Ebbegården i Neipa ute å tilsette bitterhumle? Kun kjøre tørrhumling?
Nesten. Min fikk 5g på 90 min, 100g i steep på 75C i 30 min, 100g tørr etter 24t og 200g tørr etter 3 dager. Ble helt nydelig
Må man lage starter når man bruker kveik? Har ikke mangnetrører eller utstyret til å lage en grei starter.
Hvordan er det å flaske øl som er brygget med kveik? Samme som vanlig med sukker eller drops?
Jeg har pitchet Gjernes på 37C selv, den var ferdig etter fire dager. Aktiviteten i gjærlåsen trenger ikke være at det fortsatt gjærer og mest sannsynlig er kveiken ferdig med festen for lenge siden. Er du usikker så ta en måling over noen dager og sammenlign SG.Har nettopp tappet et fat med en enkel pale ale gjæret med #1 Gjernes kveik. Kveiken var halvparten av en 1l starter basert på ca. 2ml kveik (Kjøpt fra Kveik gruppa på facebook). Tilsatte kveiken på 37C grader, og den har stått i et rom med 25C-30C grader. Dvs den temperaturen vi har hatt i sommer Saken er at den har stått i 11 dager, og det var fremdeles antydninger til aktivitet. Det var også en kraftig gjær lukt av øllet. OG var 1.058 og FG var 1.013. Dette er første forsøk med kveik, men magefølelsen er ikke helt bra.
Jeg har pitchet Gjernes på 37C selv, den var ferdig etter fire dager. Aktiviteten i gjærlåsen trenger ikke være at det fortsatt gjærer og mest sannsynlig er kveiken ferdig med festen for lenge siden. Er du usikker så ta en måling over noen dager og sammenlign SG.
Mener å huske et ganske dominerende gjærpreg på aroma i starten, men det er en subjektiv erfaring. En ting jeg erfarte med Gjernes var at ølet var så og si drikkbart rett fra gjæringskaret. Det var nydelig!Takk for svar. Har hatt stabil SG over et par dager så jeg tror det greit. Den er uansett tappet og satt til kjøling nå siden jeg drar på ferie i 14 dager i morgen. Det jeg er mest usikker på er lukten. ikke surt eller ufriskt, men kraftig gjær lukt. Er det normalt?
Har en porter stående som gjæret på 30°c med Gjærnes. Veldig god erfaring med den. Jeg KUNNE ha drukket den opp flat uten karbonering rett fra karet. Utrolig velsmakende uten noen usmaker. Jeg har fatet den til PF i januar og er nysgjerrig på hvordan den liker lagring.
Jeg liker måten Gjernes drar fram det mørke maltet i porteren. Sjokolademalten kommer ordentlig veldig godt fram. Humla derimot, gjør den ingenting for. Du kan likesågodt pælme to pellets i friluft over kjelen.Ser du brygga en porter med kveik for et års tid siden. Ble den vellykka den? (Hvis du husker den )
Liker porter, men synes noen ganger det blir litt kraftig. Men så lurte jeg på hvordan porter kan bli med kveik. Tenkte kanskje eksperimentere noe der, med noe smaker, og bruke det som årets juleøl.
Jeg liker måten Gjernes drar fram det mørke maltet i porteren. Sjokolademalten kommer ordentlig veldig godt fram. Humla derimot, gjør den ingenting for. Du kan likesågodt pælme to pellets i friluft over kjelen.
Jeg har fortsatt samme porteren stående på fat, et år gammel nå. Den blir bare bedre og bedre!