Svein Arild
Norbrygg-medlem
Kommer ann på hvor mange liter. Jeg ville brukt da 5ml til 25L
Sent fra min SM-A530F via Tapatalk
Sent fra min SM-A530F via Tapatalk
Ja, det er 25 liter.Kommer ann på hvor mange liter. Jeg ville brukt da 5ml til 25L
Det kan jo være andre årsaker enn gjæren, da. Jeg har flasker som er eldre enn det som klarer lagring opp mot 1.5-2 år helt fint. Det er da snakk om ganske alkoholsterkt (over 7%), mørkt øl.Jeg fant helt tilfeldig ut at Gjernes ikke tåler et år på fat. Jeg serverte en kveik-porter på Oslomesterskapet på fredag, og da var den blitt sur. Metallisk-aktig, ikke særlig god.
Jeg fant helt tilfeldig ut at Gjernes ikke tåler et år på fat. Jeg serverte en kveik-porter på Oslomesterskapet på fredag, og da var den blitt sur. Metallisk-aktig, ikke særlig god.
Jo, hadde en 110 som gjekk ned til 36. Tror den stoppa der pga lite enzymer i 2. del av dobbelmesk. Var utgjæret på tre dager.SER=29066]@Steinar Huneide[/USER] , har ikkje du prøvd litt med denne?
Lurer veldig på å lage en Imperial stout med OG over 1.110-1.120, korleis takler kveik det? Brukes o2 på samme måte som ellers?
Jeg brygget en imperial stout for ca. et år siden. Dobbeltmesk, 65°C. Den gikk fra 1.110 til 1.030 med Gjernes-kveik. Meget fornøyd med resultatet
Les igjenHvilken kveik?
Mandag.....
Jeg brygget en imperial stout for ca. et år siden. Dobbeltmesk, 65°C. Den gikk fra 1.110 til 1.030 med Gjernes-kveik. Meget fornøyd med resultatet
Hvorfor starte på 25°C? Gjernes kjøres på 39-40, og DA blir den ferdig på fire dager.Nå skal jeg gi kveiken en sjanse igjen.
Grunnen til at jeg gjør det akkurat nå er melding om et uventet familiebesøk om en ukes tid og beholdningen vil ikke klare påkjenningen
Har brygget en gang før; da min gamle standard APA der US-05 ble byttet ut med Ebbegarden.
Var ikke helt fornøyd med den ølen men tilbakemeldinger herfra tyder på at Ebbegarden og litt for mye humle ikke var noen super kombinasjon.
Så nå skal Gjernes til pers. Har den i hus og skal prøve å få liv i den i kveld.
Så nå er planen og håpet å lage en enkel øl som er drikkeklar på en uke.
Tenkte en veldig enkel øl basert på råvarer jeg har i hus:
OG ca 1.050
IBU ca 30
50% Pils
45% Pale
5% CaraHell (eventuellt noe Caramünchener)
100g Cascade fordelt over de siste 15 minuttene + evt en dæsj CTZ for bitterhumle.
Meske 65 grader i 90 minutter
Starte gjæringen på 25 grader, pakke inn dunken i et pledd og sette i et varmt rom.
Gjærer i bryggerifat så skal prøve å treffe få tettet lokket når den er rundt 1.015-16 for naturlig karbonering.
La dunken stå varmt til dag 6
Kaldkræsje utendørs over natten til dag 7
Nyte.
Kan dette bli bra?
Hvorfor starte på 25°C? Gjernes kjøres på 39-40, og DA blir den ferdig på fire dager.