Okay, greit å vite!Ca 40 halvlitere var flaska, av det som var gjæra med Skare. Tre av flaskene var karbonert, resten var flate. Etter fem veker.
Har no alltids fat.. men synst slike øl gjer seg bedre på flaske
Okay, greit å vite!Ca 40 halvlitere var flaska, av det som var gjæra med Skare. Tre av flaskene var karbonert, resten var flate. Etter fem veker.
KjedeligCa 40 halvlitere var flaska, av det som var gjæra med Skare. Tre av flaskene var karbonert, resten var flate. Etter fem veker.
Ja, men jekka alle og tilsatte to dråper cbc i hver flaske. Regner med det ordner seg.Kjedelig
I kveik sammenheng er starter på to bokser vørterøl, altså 660ml gigantisk....Brygga ein APA med Gjernes kveik i går kveld. Lagde ein ørliten starter med to boksar vørterøl då røyret (3-4 ml) hadde lege i kjøleskapet i ca 5 veker. Fekk litt bange anelsar då det fortsatt lukta vørterøl av starteren etter to døgn. Litt søtt smakte den og men det skumma veldig kraftig når den snurra på magnetrøraren og eg tok sjansen. Pitcha på 38 grader og droppa oksygen, kun litt risting av gjæringskaret. Brukte gjærnæring. I dag etter 20 timar er det null aktivitet. Gravity er stuck på 1,057. Temperaturen er på ca 34 grader, klarar ikkje å få den høgare med varmebeltet på grunn av kulden. Så no er spørsmålet om eg bør vere tolmodig eller om eg bør kjøle ned til 18-19 grader og ha oppi tørrgjær. Har S04 tilgjengeleg. Det er snakk om ein batch på 25 l.
Oppdatering: No gjærar det som berre det
Finnes det en regel på hvor mange ml/gram man trenger i forhold til OG eller tas det på gefylen?Whitelabs sine pakker holder jo fryktelig mange celler i forhold til normal pitchrate på kveik. Har ikke brukt kommersielle kveiker. Til et vanlig brygg på 25 liter OG 1.060 trenger du 5-6ml fersk gjær eller 1-2 gram tørket.
Jeg fryser gjær, og setter alltid en liten starter for å se om det er liv etter at det er tint opp.Lurer på om det er poeng i å sette starter på kveik? Hva pleier folk å gjøre?
Har ikke erfaring med kveik, men planlegger et brygg. Bør det settes en starter på pakken fra f.eks. whitelabs og kun bruke en liten del av resultatet/spare resten?
Bruker du da alt, eller kun en del og sparer resten?Jeg fryser gjær, og setter alltid en liten starter for å se om det er liv etter at det er tint opp.
Se over, jeg skrev litt mer utfyllende i det første svaret.Bruker du da alt, eller kun en del og sparer resten?
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
Så da har du et stadig voksende kveiklager siden du lager starter hver gang ?Se over, jeg skrev litt mer utfyllende i det første svaret.
Lageret vokste en stund, men nå setter jeg kun en 0,33l starter og fryser ikke ned mer med mindre det begynner å bli mindre i fryseren.Så da har du et stadig voksende kveiklager siden du lager starter hver gang ?
Er det slik med kveik også, at man bør være forsiktig med å gjenbruke gjær på alkoholsterke øl og evt øl med mye humle?
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
Virker praktisk og enkelt. Oppbevarer du i kjøleskap eller er ikke dette nødvendig?Topphøster du får du rein gjær. Kveik tåler tørking og frysing.
Dagen etter pitch tar jeg av lokket og øser opp med en sil eller fiskeøse, er det mye hvitt skum så går det i vasken. Er det fast og fin gjær så blir det satt i en bolle, hvor jeg da slår oppi litt lunkent springvann og setter kaldt med plast over. Dagen etter slår jeg av vannet, og stryker gjæra utover bakepapir og tørker. Knekker opp når det sprekker opp, og tørker et døgn til, før det går på glass og i frysen. 1 teskje er nok til 25 liter. Kan fint oppbevares i romtemp også, men holder seg litt bedre i frysen.Virker praktisk og enkelt. Oppbevarer du i kjøleskap eller er ikke dette nødvendig?