Heisann, helt ny her inne og har noen spørsmål da jeg planlegger å bruke sommeren på å bygge opp et lite bryggeri fra grunnen av. Jeg har lest mye og snakket med et par ringrever, men sitter igjen med disse spørsmålene:
Jeg vil sveise opp et rustfritt gjæringskar, der jeg kan fermentere under trykk. Er dreven i tig-sveis, men bør overflaten innvendig i karet være 100% glatt og smooth? Tenker på vilkår for bakterier. Eller vil en pent sveist og desinfisert overflate være hygienisk nok?
Er det noe som hindrer meg fra å meske og gjære i samme kar? Dersom malt tilsettes i meskepose som fjernes, og jeg har har en PID som styrer alt av temperaturer fra ønsket gjæretemperatur til kok?
Finnes det ulemper ved enkelte "rustfrie" ståltyper med tanke på at det skal brukes i matlaging? Og finnes det problemer ved blanding av 304, 309, 316 stål?
Tusen takk for alle svar
Jeg vil sveise opp et rustfritt gjæringskar, der jeg kan fermentere under trykk. Er dreven i tig-sveis, men bør overflaten innvendig i karet være 100% glatt og smooth? Tenker på vilkår for bakterier. Eller vil en pent sveist og desinfisert overflate være hygienisk nok?
Er det noe som hindrer meg fra å meske og gjære i samme kar? Dersom malt tilsettes i meskepose som fjernes, og jeg har har en PID som styrer alt av temperaturer fra ønsket gjæretemperatur til kok?
Finnes det ulemper ved enkelte "rustfrie" ståltyper med tanke på at det skal brukes i matlaging? Og finnes det problemer ved blanding av 304, 309, 316 stål?
Tusen takk for alle svar