Bygge eget bryggeri

Heisann, helt ny her inne og har noen spørsmål da jeg planlegger å bruke sommeren på å bygge opp et lite bryggeri fra grunnen av. Jeg har lest mye og snakket med et par ringrever, men sitter igjen med disse spørsmålene:

Jeg vil sveise opp et rustfritt gjæringskar, der jeg kan fermentere under trykk. Er dreven i tig-sveis, men bør overflaten innvendig i karet være 100% glatt og smooth? Tenker på vilkår for bakterier. Eller vil en pent sveist og desinfisert overflate være hygienisk nok?

Er det noe som hindrer meg fra å meske og gjære i samme kar? Dersom malt tilsettes i meskepose som fjernes, og jeg har har en PID som styrer alt av temperaturer fra ønsket gjæretemperatur til kok?

Finnes det ulemper ved enkelte "rustfrie" ståltyper med tanke på at det skal brukes i matlaging? Og finnes det problemer ved blanding av 304, 309, 316 stål?


Tusen takk for alle svar :)
 
Jeg brukte 50 liter ølfat som utgangspunkt. 304 ss og greie å sveise inn tri clover for å minimere gjemmesteder der det kan gjemme seg rusk
 
Du kan blande ståltyper. Personlig mener jeg 316 er overkill for øl, men du kan fint sveise 316 triclamp på 304 kjele (som vel er mest aktuelt). Overflaten innvendig bør være av typen food grade. Så etter du har sammenføyd bør du slipe ned så du får bort ujevnheter osv. Merk at jeg skriver "bør", det er vel i landet dersomattevisomatte det er et problem med litt sveisesømmer. Men det går jo utrolig fort og røske over med noe luftverktøy og få det pornografisk. :)
 
Du kan blande ståltyper. Personlig mener jeg 316 er overkill for øl, men du kan fint sveise 316 triclamp på 304 kjele (som vel er mest aktuelt). Overflaten innvendig bør være av typen food grade. Så etter du har sammenføyd bør du slipe ned så du får bort ujevnheter osv. Merk at jeg skriver "bør", det er vel i landet dersomattevisomatte det er et problem med litt sveisesømmer. Men det går jo utrolig fort og røske over med noe luftverktøy og få det pornografisk. :)[/QUOTE

Herlig :) overkill funker bra i mitt tilfelle da jeg har funnet meg mye bra 316-deler gratis. Sliping av sveis blir sett ned på der jeg arbeider, men det er ølkvaliteten etter bruk som er viktigst ;)
 
Tilbake
Topp