En liten rapport:
Nidaros Dampf ble omdøpt til Vanlig California Damp-Øl:
Etter litt krøll på bryggedagen (volum vørter) så ende jeg opp med følgende ca:
Batch Size (fermenter): 23.50 l
Bitterness: 34.5 IBUs
Est Color: 22.4 EBC
Vannbehandling etter Gahr sine anbefalinger.
3.80 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 75.2 %
0.50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (120.0 EBC) Grain 9.9 %
0.50 kg Munich Malt (25.0 EBC) Grain 9.9 %
0.25 kg Biscuit Malt (50.0 EBC) Grain 5.0 %
20.00 g Northern Brewer [10.00 %] - Boil 60.0 min Hop 25.0 IBUs
10.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 20.0 min Hop 6.8 IBUs
12.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 5.0 min Hop 2.7 IBUs
7.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 0.0 min Hop 0.0 IBUs
Mesking: 67-65 C, 70 min
Gjæring: 14 dager 16-17 C, 21 dager på flaske 17-18 C
2L starter San Francisco Lager (WLP810)
OG: 1.046
FG: 1.010
ABV: 4,7
Har gitt bort mye av batchen til familie/venner og tilbakemeldingene har vært meget gode. Ingen fysj :skitbra:.
Noen observasjoner rundt batchen:
Det ble for lite kullsyre i denne batchen.
Aroma: Syrlig/frisk, søt malt, valnøtt, furu.
Smak: En del malt og sødme. Minner litt om fuktig sommerfrisk skog
Ikke bitter og tørr nok etter min smak.
(ref Anchor Steam Beer og Jamtlands Steamer)
Kommer til å gjøre noen endringer i neste batch.. Tips og synspunkter mottas med takk!
Er det f.eks betydelig forskjell mellom amerikansk NB-humle og tysk NB-humle?
Nidaros Dampf ble omdøpt til Vanlig California Damp-Øl:
Etter litt krøll på bryggedagen (volum vørter) så ende jeg opp med følgende ca:
Batch Size (fermenter): 23.50 l
Bitterness: 34.5 IBUs
Est Color: 22.4 EBC
Vannbehandling etter Gahr sine anbefalinger.
3.80 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 75.2 %
0.50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (120.0 EBC) Grain 9.9 %
0.50 kg Munich Malt (25.0 EBC) Grain 9.9 %
0.25 kg Biscuit Malt (50.0 EBC) Grain 5.0 %
20.00 g Northern Brewer [10.00 %] - Boil 60.0 min Hop 25.0 IBUs
10.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 20.0 min Hop 6.8 IBUs
12.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 5.0 min Hop 2.7 IBUs
7.00 g Northern Brewer [9.00 %] - Boil 0.0 min Hop 0.0 IBUs
Mesking: 67-65 C, 70 min
Gjæring: 14 dager 16-17 C, 21 dager på flaske 17-18 C
2L starter San Francisco Lager (WLP810)
OG: 1.046
FG: 1.010
ABV: 4,7
Har gitt bort mye av batchen til familie/venner og tilbakemeldingene har vært meget gode. Ingen fysj :skitbra:.
Noen observasjoner rundt batchen:
Det ble for lite kullsyre i denne batchen.
Aroma: Syrlig/frisk, søt malt, valnøtt, furu.
Smak: En del malt og sødme. Minner litt om fuktig sommerfrisk skog
Ikke bitter og tørr nok etter min smak.
(ref Anchor Steam Beer og Jamtlands Steamer)
Kommer til å gjøre noen endringer i neste batch.. Tips og synspunkter mottas med takk!
Er det f.eks betydelig forskjell mellom amerikansk NB-humle og tysk NB-humle?