Brygger noe belgiske øl. Alt fra dubble til qudrouple.
Når jeg sammenligner rom karakteren jeg får fra brewferm sin candy sirup med den man finner i enkelte belgiske øl synes jeg smaken jeg får fra brewferm sin candysirup er slapp. Når jeg smaker på sirupen fra flaske smaker den mer som en litt brent tynn sirup. Jeg klarer ikke å finne rom og fruktkarakterer i den.
På enkelte forum har det gått en del tråder om hvorvidt denne sirupen er juks (brent sirup) eller om den er laget med DAP og aminosyrer for maillardsmakene sin skyld. Er det noen her inne som har erfaring fra å bruke andre produsentersenter? Og er det noen som har prøvd å lage dette med sukker og gjærnæring? Og hva var resultatet sammenlignet med brewferm?
Når jeg brygger old ale bruker jeg cassonade og får helt klart et smakstilskudd fra den som jeg er svært fornøyd med.
Når jeg bruker cassonade i belgisk øl synes jeg det blir for lite karakter av cassonade. Jeg er på jakt etter en rom, rosin karakter. Er det noen andre sukkertyper som gir kraftigere smak enn cassonade? Kanskje molasse?
Jeg har forsøkt meg på en Westvleteren 8 klone med bare sirup og sukker og ingen spesialmalt. Slik den er beskrevet av Hieronimus. Ølet ble svært godt (noe av det beste belgiske jeg har brygget), men er mer en trippel enn en dobbel. Cassonaden og sirupen gjorde ikke dette til en dobbel. Så hvilke sukkerarter har nok punch til å gjøre dette?
mvh
Bårdd
Når jeg sammenligner rom karakteren jeg får fra brewferm sin candy sirup med den man finner i enkelte belgiske øl synes jeg smaken jeg får fra brewferm sin candysirup er slapp. Når jeg smaker på sirupen fra flaske smaker den mer som en litt brent tynn sirup. Jeg klarer ikke å finne rom og fruktkarakterer i den.
På enkelte forum har det gått en del tråder om hvorvidt denne sirupen er juks (brent sirup) eller om den er laget med DAP og aminosyrer for maillardsmakene sin skyld. Er det noen her inne som har erfaring fra å bruke andre produsentersenter? Og er det noen som har prøvd å lage dette med sukker og gjærnæring? Og hva var resultatet sammenlignet med brewferm?
Når jeg brygger old ale bruker jeg cassonade og får helt klart et smakstilskudd fra den som jeg er svært fornøyd med.
Når jeg bruker cassonade i belgisk øl synes jeg det blir for lite karakter av cassonade. Jeg er på jakt etter en rom, rosin karakter. Er det noen andre sukkertyper som gir kraftigere smak enn cassonade? Kanskje molasse?
Jeg har forsøkt meg på en Westvleteren 8 klone med bare sirup og sukker og ingen spesialmalt. Slik den er beskrevet av Hieronimus. Ølet ble svært godt (noe av det beste belgiske jeg har brygget), men er mer en trippel enn en dobbel. Cassonaden og sirupen gjorde ikke dette til en dobbel. Så hvilke sukkerarter har nok punch til å gjøre dette?
mvh
Bårdd