Hei.
Jeg er helt ny med alt som har med brygging å gjøre. Men har lest en del.
Situasjonen: Satte 25 liter eplejuice med 1042 på tirsdag, gjæring var til godt i gang etter 24 timer (i går). Står i rom som er ca 20 grader. Skulle være lur i går og "booste" litt. Blandet 1 kg brunt sukker med 1 liter svakt oppvarmet eplejuice. Tilsatte når sukkeret var oppløst og rundt 30 grader. Ble 1052. Etter 24 timer (i dag) er det nesten ingen aktivitet... Har jeg drept gjæren og kan / bør jeg gjøre noe for å starte det igjen?
Tips mottas med takk!
Paul René
Jeg er helt ny med alt som har med brygging å gjøre. Men har lest en del.
Situasjonen: Satte 25 liter eplejuice med 1042 på tirsdag, gjæring var til godt i gang etter 24 timer (i går). Står i rom som er ca 20 grader. Skulle være lur i går og "booste" litt. Blandet 1 kg brunt sukker med 1 liter svakt oppvarmet eplejuice. Tilsatte når sukkeret var oppløst og rundt 30 grader. Ble 1052. Etter 24 timer (i dag) er det nesten ingen aktivitet... Har jeg drept gjæren og kan / bør jeg gjøre noe for å starte det igjen?
Tips mottas med takk!
Paul René