har et spørsmål om cider.
Har presset 24 liter eplesaft.
Tilsatt ascobinsyre for å hindre oksidering .
Campden for å drepe villgjær.
Pectolase for klaring.
Gjærnæring.
Sukker oppløst i vann, slik at jeg fikk OG 1,050
Dette sto i to døgn før jeg stakk om karet.
Har 21 liter klar eplesaft, som ble tilsatt 2 pakker med cidergjær som ble oppløst i lunkent vann før tilsetting.
Har nå stått i bod på 18 grader i 3 døgn. Ingen reaksjon i dunken. Ikke en gang en liten «rand» langs kanten av saften inne i dunken. Den er helt klar.
Noen som vet hva som kan ha skjedd, evt hva som bør gjøres?
Har presset 24 liter eplesaft.
Tilsatt ascobinsyre for å hindre oksidering .
Campden for å drepe villgjær.
Pectolase for klaring.
Gjærnæring.
Sukker oppløst i vann, slik at jeg fikk OG 1,050
Dette sto i to døgn før jeg stakk om karet.
Har 21 liter klar eplesaft, som ble tilsatt 2 pakker med cidergjær som ble oppløst i lunkent vann før tilsetting.
Har nå stått i bod på 18 grader i 3 døgn. Ingen reaksjon i dunken. Ikke en gang en liten «rand» langs kanten av saften inne i dunken. Den er helt klar.
Noen som vet hva som kan ha skjedd, evt hva som bør gjøres?