Continental Pilsner Muntons Gold

Hei. Skal sette mitt andre ekstrakt brygg. Og valgte continental pils fra MUNTONS. Byttet ut gjæren med us-05 og da batch var klar til forsegling var temperatur 24 grader i vørt. Er det for varmt? Hvilken temp bør jeg ha i rommet?
Hadde en OG på 1040.

Håper noen kan gi meg nyttige tips.☺
 
Helst rundt 20 med alegjær som følger med i et slikt kit. Prøv å få temp ned. Men skal du lage en pilsner må du ned på 12 grader med en lagergjær.
 
Ok. Da får jeg prøve rundt 20 grader siden det er en ale gjær. Har ikke gjæringsskap derfor jeg valgte us -05. Er vanskelig å holde en temp på rundt 12 grader uten gjæringsskap vel?
 
Litt vanskelig:(. Kald kjeller eller gjæringsskap. Kan også fungere med isolert gjæringskar i garasje på vårparten hvis du vil gjøre en test.
 
Kjøleskap er tingen. Du får dem gratis på finn.no. Bytt ut termostaten så har du et fint gjærings/lagringsskap.
 
Tilbake
Topp