1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Dark Horizon

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Holmentoppen, 17 Mai 2019.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Du kan bruke kalkulatoren til Brewer's Friend til dette. Men den vil fortelle deg det samme som @Holmentoppen sier:). Om du vil lage en starter med OG 1.040 i stdet, får du 160 milliarder i vekst per. liter.
     
  2. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [​IMG]
    Etikettene må iallefall få sorte bokser


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
    Holmentoppen og LarsUlv liker dette.
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Kommer til å gå på flaske her.
    Blir mitt andre brygg med etikett. #1 og så dette.
     
    Botnen liker dette.
  4. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sitter ofte å fikler med etiketter, blir sjeldent printer ut å klistret på
     
  5. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har altfor lyst å bestille ett sett.. men var litt stiv pris da o_O noken som har regna sann ca kva ein betaler ekstra utenom råvarekostnad?
     
  6. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    @Holmentoppen driver og skrur sammen en "klone"-oppskrift.
    Det er vel litt work-in-progress fremdeles, men du får en pekepinn på hva som skal til i linken i post #12
     
    Kalvatn liker dette.
  7. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Såg det :) Regna det ut til å bli rundt 900-1000 å kjøpe ingridiensar laust (på BS, uten rabattar). Så prisen var ikkje så gale som eg såg føre meg.
     
    LarsUlv liker dette.
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hva var dyrest? Malt eller sukker?

    Gidder du å legge ut overslaget her?
     
  9. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Hvis man må bestille alle ingrediensene blir det ganske dyrt. Jeg hadde det meste av maltet ”på lager”. Sukkeret var ikke så galt. Dermerara koster 30 kroner halvkiloet om man velger DanSukker. Men det finnes dyrere, mer eksotiske typer. Lurer på å kjøpe kaffe på Stockfleths.
     
    #69 Holmentoppen, 22 Mai 2019
    Sist redigert: 22 Mai 2019
    LarsUlv liker dette.
  10. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eg berre rabla ned noko i full fart, veldig omtrentlig.

    10 kg med malt er vel ca 200-300 avhengig av type.
    3kg brunsukker (500gr pakker) : 180,-
    2pk 007 : 190,-
    2pk champagnegjær: 78,-
    Wln4100: 59,-
    200gr humle: 170 ish, avhengig av type
    En pakke kvalitetskaffe: 100?? Har ikkje peiling

    Men ja, det er som Holmentoppen sei.
     
    Holmentoppen og LarsUlv liker dette.
  11. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Ja, det var litt derfor jeg lurte på regnestykket.
    Jeg har også malt kjøpt inn i større kvanta og kverner selv, så da blir jo det en del billigere for malten.

    Men da er ikke prisen på settet så sinnsykt "hype" priset. Fikk jo Norbrygg-rabatt på settet også.
    Jeg syns det var så kult at jeg bare trykket på kjøp-knappen.
    Men skal det brygges flere ganger, så setter jeg det sammen selv slik som @Holmentoppen gjør (titter nok litt på erfaringene dine).
    Og da blir det jo interresant å se hvor tett på "originalen" man kommer.
     
    Forvirret og Holmentoppen liker dette.
  12. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Har regnet på flere sett, og de er slett ikke så dyre om man må kjøpe alle ingrediensene.
     
  13. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når man skal brygge så sterke øl, bruker jeg alltid å brygge en svak variant først, da har man rikelig med gjær. Er nesten umulig å få for mye gjær på sånne øl. Ellers en interresant tråd:D
     
  14. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Har så lyst til å prøve denne, men har ikke sjanse til å få 10kg malt i maltrøret på BB30'n.
     
    Botnen liker dette.
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dobbelmesk da :)
     
  16. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygget faktisk nøgne #100 på en Bratberg, kjøpte et ekstra maltrør så det var bare å bytte rør når mesket var ferdig
     
  17. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Du må dobbeltmeske i en kompaktbrygger. Mulig at BrewTools er et unntak.
    EDIT: Ikke kjør utmesk i mellom. Du vil ha med enzymene levende til neste runde, særlig i et svært mørkt øl.
     
  18. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ølet er ikke brygget enda, men etiketten er selvsagt klar.

    Darkness.jpg
     
    Easybrew, PetterL, john petter og 9 andre liker dette.
  19. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Du imponerer med etikettene.
     
    Holmentoppen liker dette.
  20. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Veldig flott!
    Har du testa korleis det blir med gullfarga istadenfor raud?
     

Del denne siden