Hei, har brygget og flasket 20 liter hveteøl med OG 1.055 og FG 1.020. 60% hvetemalt, 40% pilsnermalt.
Brukte bare en pakke Mangroove Jack M20 som jeg rehydrerte i vann i 1,5 timer før jeg tilsatte det til vørteren.
Mesket på 67-68 grader i en time, og omkring 3,5l/kg malt i mesken. Usikker på vannprofilen, og ikke gjort noen justeringer
med noe som helst salt eller tilsvarende, men regner med det er bra. Kommunalt drikkevann som ofte får skryt og går for å være bra.
Tilsatt 10 dråper fremcap i gjæringskar som har stått på mellom 19-23 grader romtemperatur for det meste av tiden.
Tilsatte oksygen fra oksygentank via 0,5 micron stein på minste intensitet i omkring 1 min, så regner med det skal være plenty med oksygen.
Det var god aktivitet i gjæringsdunken 24-30 timer etter pitch og avtagende etter 24-26 timer stormgjæring, og tilnærmet null aktivitet i
gjæringslås etter 4-5 dager.
Hva er sannsynlig grunn til så lav utgjæring? Har jeg rett og slett pitchet for lite gjær fra starten, Eller kan det være andre problemer?
Jeg har ikke 100% kontroll på mesketemp i start av mesk, men de siste 45 min av mesk lå det på 67-68 grader med 3-5dl resirkulering gjennom pumpe i minuttet.
Hjelp meg med å synse slik at jeg kanskje slipper søøøøt hveteøl neste gang jeg forsøker meg på tilsvarende brygg
Brukte bare en pakke Mangroove Jack M20 som jeg rehydrerte i vann i 1,5 timer før jeg tilsatte det til vørteren.
Mesket på 67-68 grader i en time, og omkring 3,5l/kg malt i mesken. Usikker på vannprofilen, og ikke gjort noen justeringer
med noe som helst salt eller tilsvarende, men regner med det er bra. Kommunalt drikkevann som ofte får skryt og går for å være bra.
Tilsatt 10 dråper fremcap i gjæringskar som har stått på mellom 19-23 grader romtemperatur for det meste av tiden.
Tilsatte oksygen fra oksygentank via 0,5 micron stein på minste intensitet i omkring 1 min, så regner med det skal være plenty med oksygen.
Det var god aktivitet i gjæringsdunken 24-30 timer etter pitch og avtagende etter 24-26 timer stormgjæring, og tilnærmet null aktivitet i
gjæringslås etter 4-5 dager.
Hva er sannsynlig grunn til så lav utgjæring? Har jeg rett og slett pitchet for lite gjær fra starten, Eller kan det være andre problemer?
Jeg har ikke 100% kontroll på mesketemp i start av mesk, men de siste 45 min av mesk lå det på 67-68 grader med 3-5dl resirkulering gjennom pumpe i minuttet.
Hjelp meg med å synse slik at jeg kanskje slipper søøøøt hveteøl neste gang jeg forsøker meg på tilsvarende brygg