1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Deilige bilder!!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av RoganJosh, 13 Okt 2012.

  1. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fatvaskeren er diy, sparkelspann, dykkpumpe fra biltema, reduksjon +4 veis 1/2" ut fra pumpe med slanger og ballock til øl ut og gass inn. Bruker et rør (vannrør og koblinger Biltema) med tilpasset lengde til 19 liter corny og et til 12 liter. sprayball på toppen. på lokket sitter en gummi reduksjon til rør,(Biltema)passer perfekt til corny, står støtt som fjell oppa lokket. Kjører igjennom med ca. 6-7 liter varmt vann og PWB i bøtta, 4-5 min. Har aldri løsnet en mutter på fatene mine, skinnende rene.
    Mottrykksfyllerene er kjøpt på Ali, en for pet flasker og en for glassflasker tilkoblet i uttaket for kran på pet fylleren. Fylleren for glassflasker har ingen"bløderskrue" for co2, her har jeg bruk noen slanger og kraner for "john guest" , for utslipp av trykk før jeg tar ut flaska.
    Boret hull i kjøleskapet for fylleren, slipper å ta ut fat for flaskefylling (fordel og ikke flytte de, da det kan komme med bunngrums).
    20171117_140205.jpg 20171203_150503.jpg
     
    GuHa, Arne Jørgen, JahnS og 3 andre liker dette.
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hadde litt for hyggelig selskap til å ta bilde, så jeg poster egentlig i feil tråd, men etter å ha brygga en bayer og vaska utstyret fylte jeg grynfaren med noen liter vann, satte temperaturen på 54 grader og lempa oppi en vakuumpakka elgentrecote hun var sympatisk nok til å ha med seg. Der lå den mens jeg dekanterte en nydelig superiore fra de veldig sympatiske folka på Scagliola, ordna ringerikspoteter og litt sånn småplukk. Så var det opp av gryta, gnis med salt og pepper og en tur i panna med smør og høy varme. Bare et lite minutt på hver side, og det var den mest perfekte biffen jeg har laga noensinne. Så nydelig rosa tvers igjennom, med bare en tynn steikeskorpe utapå. Hver bit var perfekt. Beklager som sagt mangelen på bilder, men syntes jeg måtte følge opp sous vide-tråden når den ga så gode resultater. :)
     
    bjartenataas, Jørgen O og Sarge liker dette.
  3. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @erikraude hva slags poser bruker du for sous vide? Kunne vært interessant å prøve. Hvorfor 54 grader, forresten? Kjører du sirkulering med pumpa?
     
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    54 grader fordi Google sa det var bra kjernetemperatur for ku, og da tenkte jeg det var bra kjernetemperatur for skogsku også. Alle slags vakuumposer som tåler varme funker vel, men jeg har ingen vakuummaskin, så her har jeg måttet bruke ting som er vakuumpakka i butikk eller hos andre. Må kjøpe en vakuummaskin nå. Forslag? Jeg har ikke brukt sirkulering, virker som det funker fint uten.

    Et viktig tips er å ikke la det ligge for lenge. Der dumma jeg meg sist og gjorde lurt nå. En god entrecôte er mør nok. En steik, derimot, kan godt få noen timer. Men for entrecôten var det perfekt å ligge der mens jeg gjorde klart annet, så brune raskt og voila. Klart, far min får til det samme på stekepanna, men jeg gjør det ikke. Jeg har en Grainfather.
     
    Fystro BryggeCompagnie og Sarge liker dette.
  5. Arnljot

    Arnljot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    [​IMG]

    Koser meg med å tolke BrewPi spark skjema og i dag bootet den. Har ikke fått koblet til en sensor for å se om det går... Men det var deilig.

    Den frakoblede chippen er en "quadbuffer", den skal styre output signaler. Den "lille grønne" ved siden av er en 1W bus master som måtte til for at brewpi koden skulle boote i Particle Photon kortet.
     
    MegaTrond liker dette.
  6. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Hva e hentet på Fauske i går og det e har drevet med i dag
     

    Vedlagte filer:

  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Hva er de to portene i lokket i kjelen til? Er det HLT med option for herms-coil?
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Den gryten der @Bjørnar E , skal den inngå som en del av romstasjonen ISS?
    Mye koblinger der...
     
  9. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Nei den skal være til å varme mesk.Planen er å få en kokeplate som den skal stå på.E er av den typen som vil ha det lett å pakke opp og ned derfor alle koblinger.Er ikke ferdig med kveilen av rør som skal opp i den
     
    LarsUlv liker dette.
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Varme mesk? Du trenger ingen koblinger til det, evt bare en til å tappe ut fra.
     
  11. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Ja det er til det
     
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Fordelen med å ta seg god tid til bunnfelling før tapping til gjæring:

    1.jpg
     
  13. Arnljot

    Arnljot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kjøpte denne kokeplaten på Claes Ohlson til 349,- kr. Skal brukes etter inspirasjon fra Dr Hans Brewery på YouTube til å koke og vørter og desinfisere kolbe på en gang.

    Det tok ca 17 minutter til det var full kok i kolben med ca 2,2 liter.[​IMG]
     
  14. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Greier ikke helt å gi slipp på DIY prosjekter, så lenge vi har Ebay og Ali så finner en stadig nye duppeditter
    Dumpet ned en motor i postkassa idag, og vips så var maltmølla motorisert og drillen fått nye oppgaver. 20171206_173355.jpg
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    `
    Har du link til motoren, av nysgjerrighet?
     
  16. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Arnljot liker dette.
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    3000 RPM!

    Det må da bare bli mel? Vet ikke dreiemomentet på den så den sakker kanskje med motstand, men 3000 var da vanvittig mye.
     
  18. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjører den på samme trinnløs regulator (12-24v) som jeg bruker til pumpa for sirkulasjon av mesk. kan da kjøre fra sveive hastighet til rakettfart;)

    Må legge til at jeg ikke har fått testet den med malt ennå, litt usikker på dreimomentet, ser de oppgir 1-2 kg på ebay. Jeg får ta en test imorgen, kommer tilbake med resultat.
     
    #3278 Vinnes Ølet, 6 Des 2017
    Sist redigert: 6 Des 2017
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Får du samme dreiemomentet i den da?
     
  20. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    8821B316-AE41-4F01-AAA0-D60D688A5121.jpeg Snakker om hva som plumper inn! Endelig en mottrykksfyller, så må jeg finne en lur måte å feste den på. Har noen ideer som surrer i hodet, så får jeg se om de fungerer!
    Frekk bruksanvisning, kun med det kyriliske alfabet...
     

Del denne siden