Deilig å ha unnagjort, i det minste:
I dag har jeg omsider vasket, desinfisert og fylt med CO2 hele sju fat. Det er en kjedelig oppgave jeg har utsatt i det lengste. Til tross for at jeg bare tok en "kattevask" - fylte fatene med litt PBW og vann og ristet, brukte svamp i bunnen, skylte godt (både fatet og stigerøret), og deretter fylte med SaniClean som ble dyttet ut med CO2.
(Bildet viser bare de seks første fatene, siden jeg sparer tid ved å skrive dette innlegget mens det siste fatet tømmes for desinfeksjonsløsning på badet.)
I løpet av kvelden klarte jeg å tømme de siste restene både fra en 4 kg-flaske med CO2 og en Sodastream-flaske. Godt jeg alltid er beredt og hadde en til av sistnevnte i backup.
Nå ligger alt til rette for å brygge mer: Det er så deilig å ha ferdige fat på denne måten når jeg skal tappe ferdig coldcrashet øl fra Fermzillaen over på et oksygenfritt fat.
Vis vedlegget 55312
Edit: I prosessen helte jeg også ut trekvart fat med "Captain's IPA" fra Europris som har blitt lovprist i en Facebook-gruppe. Til tross for at jeg byttet ut medfølgende gjær med to pakker US-05, ble jeg ikke enig med de som lovpriste dette settet (som bare kostet 500-600 kroner!). Joda, det ble "cleant" - men det er det vel jeg som skal ha mest kudos for. Det hadde riktignok en grei aroma, men manglet totalt smak. Det var bare et bittert øl man kan bli full av.