Deilige bilder!!!

Kommer kanskje til å lage noen sauser, kanskje sylte noe. Får tørke den først, da holder den i årevis og kan brukes til mye forskjellig.
Kom på at jeg også har pleid å ha litt gulrot og løk i. En stund siden jeg lagde den.

Tørket er veldig anvendelig, men til saus ville jeg brukt fersk frukt. Habanero er nydelige greier :)
 
Da var det på tide å høste årets chili og få tørket den. Helt utrolig hvor mye den lille planta har produsert i sommer, har aldri sett noe lignende. Over 200 gram til sammen og den største veide 8 gram.

Habanero Lemon skal ha mellom 150 000 og 350 000 SHU og jeg tviler ikke på det etter å ha smakt på en bitteliten bit. Må være forsiktig med bruken av denne. o_O

Vis vedlegget 75152Vis vedlegget 75153Vis vedlegget 75154Vis vedlegget 75155Vis vedlegget 75156
Produktiv krabat den der...hadde 4 planter i drivhuset i fjor
 
Love is a burning thing
And it makes a fiery ring
Bound by wild desire
I fell into a ring of fire

I fell into a burning ring of fire
I went down, down, down and the flames went higher
And it burns, burns, burns, the ring of fire, the ring of fire
Det var visst et firma som ville bruke denne i en reklame for middel mot hemmorider. Johnny Cash gikk heldigvis ikke med på det.
 
IMG_1558.jpeg

Prototype på min nye fat-gelatinator :D Denne sprøyta har dosert karboneringssukker i så mange flasker at gummipakningen takket for seg i utviklingsfasen, derav prototype. Men dette kommer til å funke knall, uten å tilføre noe mer O2 enn det som er i vannet.
 
Vis vedlegget 75169

Prototype på min nye fat-gelatinator :D Denne sprøyta har dosert karboneringssukker i så mange flasker at gummipakningen takket for seg i utviklingsfasen, derav prototype. Men dette kommer til å funke knall, uten å tilføre noe mer O2 enn det som er i vannet.
Fungerer fint det der, men husk å holde sprøyta godt hvis du kobler den til et fat med trykk ;)
 
Vis vedlegget 75169

Prototype på min nye fat-gelatinator :D Denne sprøyta har dosert karboneringssukker i så mange flasker at gummipakningen takket for seg i utviklingsfasen, derav prototype. Men dette kommer til å funke knall, uten å tilføre noe mer O2 enn det som er i vannet.
O2 i vannet er antakelig ikke noe du skal gi helt blanke i. @erikraude sitt råd er nok godt. Her er en grei framgangsmåte.

One thing you could do to be obsessive is boil water, RAPIDLY chill to 155°F, dissolve the gelatin crystals, RAPIDLY chill to 130°F, then proceed with the cannon. There is always room to obsessively take things further in this hobby. Why rapidly chill? Tests have shown oxygen dissolved back into water at nearly the rate it naturally cools, so you want to get ahead of the dissolution with a fast filling rate. Or take it yet another step further by rigging something to chill the water in an inert gas-only environment.
En øliten mengde metabisulfitt i gelatinløsninga er en annen måte å løse det på. Men da snakker vi ørliten!
Kilde:
 
O2 i vannet er antakelig ikke noe du skal gi helt blanke i. @erikraude sitt råd er nok godt. Her er en grei framgangsmåte.

One thing you could do to be obsessive is boil water, RAPIDLY chill to 155°F, dissolve the gelatin crystals, RAPIDLY chill to 130°F, then proceed with the cannon. There is always room to obsessively take things further in this hobby. Why rapidly chill? Tests have shown oxygen dissolved back into water at nearly the rate it naturally cools, so you want to get ahead of the dissolution with a fast filling rate. Or take it yet another step further by rigging something to chill the water in an inert gas-only environment.
En øliten mengde metabisulfitt i gelatinløsninga er en annen måte å løse det på. Men da snakker vi ørliten!
Kilde:
Jeg gir ikke helt blanke i det, var derfor jeg nevnte det :) Men dette er gode tips som er relativt greie å praktisere.
 
Jeg gir ikke helt blanke i det, var derfor jeg nevnte det :) Men dette er gode tips som er relativt greie å praktisere.
Ganske likt. Setter på en gass ballock og skyter inn gelatin med sprøyte. Om jeg glemmer å åpne for blow off gass på fatet, fyker gelatin alle veier utenom inn i fatet.
 
Er det ikke da lette å bare helle det ned i hullet til sikkerhetsventilen når du først må slippe ut trykket uansett

Eller bare ha det i fatet før du fyller selvfølgelig.. :rolleyes:
 
Det er ingen grunn til å slippe ut trykket, men som sagt, man må holde et godt tak i sprøyta når man kobler på. Hvis ikke fyker stempelet rett ut pluss innhold på fatet til man får koblet av igjen.

I tillegg er det jo viktig at koblingene sitter godt.
 
Er det ikke da lette å bare helle det ned i hullet til sikkerhetsventilen når du først må slippe ut trykket uansett

Eller bare ha det i fatet før du fyller selvfølgelig.. :rolleyes:
Jeg har tilsatt ved overføring på de to første fatene jeg fylte. Men gelatin fungerer best når ølet er kaldt, og jeg kaldkræsjer ikke. Så da skal jeg forbedre prosessen ved å kjøle fatet ett døgn før jeg tilsetter.
 
kanskje askorbinsyre.. ,men hvor mange ml snakker vi om? 5 ml i ett 19 liters fat?
Tror ikke jeg hadde brydd meg
Trur ikke askorbinsyre tar ut fritt oksygen. (Askobinsyre skal visst dessuten være skummelt om du har mer enn svært lave verdier av jern eller kobber i vannet. Men det har vel de fleste neppe.)

Jeg trudde det var snakk om mer enn 5 ml?

Det skal ikke så mye oksygenmetta vann til for at det skal ha betydning, så hvorfor ta sjanser? Alt du trenger å gjøre, er å koke opp vann, ha det rett i et reint og desinfisert syltetøyglass som du fyller helt, på med lokket, kjøle ned til riktig temperatur for å løse opp gelatinet. Ha i gelatinet, på med lokket igjen, og ned til øltemp. Det er ikke veldig mye styr i tillegg til det styret du uansett må gjennomføre.
 
Er det ikke da lette å bare helle det ned i hullet til sikkerhetsventilen når du først må slippe ut trykket uansett

Eller bare ha det i fatet før du fyller selvfølgelig.. :rolleyes:
Hva er lettere med å helle ned sikkerhetsventilen... når du har en sprøyte med ballock tilgjengelig ?
Da trenger du uansett en trakt (eller sprøyte :cool: )
 
  • Like
Reaksjoner: Que
Tilbake
Topp