Skjevdal
Norbrygg-medlem
Jeg tenkte å brygge et dessertøl til jul, fortrinnsvis et som passer til multekrem. Noe søtt og alkoholsterkt med lav bitterhet tror jeg det må bli, men lurer litt på hvilket øl jeg bør ta utgangspunkt i. Jeg tenker enten i retning barley wine eller belgisk dobbel/trippel, men jeg er litt usikker på hva som passer best til multe. Vil de fruktige aromaene fra belgisk gjær konkurrere med multas smak, eller vil smakene bygge hverandre opp? Kanskje vil en øl som er sterk og lys som en trippel, men søt som en dobbel være tingen?
Det er bare multesyltetøy jeg har tilgjengelig, så man må jo ta høyde for at det allerede er tilsatt en del sukker i tillegg til fruktosen i bærene.
Noen tanker/erfaringer?
Det er bare multesyltetøy jeg har tilgjengelig, så man må jo ta høyde for at det allerede er tilsatt en del sukker i tillegg til fruktosen i bærene.
Noen tanker/erfaringer?