Jeg har i et års tid drevet med vannjustering på alle mine brygg,men har til gode å finne en god ratio mellom sulfat/klorid. I en ipa feks som er sikkert 70% av alle øl jeg brygger har jeg testet : sulfat/klorid 3-1. 2-1 1-1 + bare klorid.
Av disse komboene er det Egentlig 1-1 eller bare klorid som harmonerer i kjeften min. Overvekt sulfat syns jeg gir en snerpete tørr aktig bitter ettersmak som sitter igjen munnen ganske lenge. Til og med ganske små tilsetninger. Tror kanskje jeg er noe overfølsom for sulfat?? Og at kanskje ikke det er mengde men rett og slett forholdet som avgjør hvordan det føles? Nå har jeg egentlig landet på bare klorid + at jeg justerer ph i mesk med syre ut ifra min vannprofil. Er det bare jeg som opplever dette her??
Av disse komboene er det Egentlig 1-1 eller bare klorid som harmonerer i kjeften min. Overvekt sulfat syns jeg gir en snerpete tørr aktig bitter ettersmak som sitter igjen munnen ganske lenge. Til og med ganske små tilsetninger. Tror kanskje jeg er noe overfølsom for sulfat?? Og at kanskje ikke det er mengde men rett og slett forholdet som avgjør hvordan det føles? Nå har jeg egentlig landet på bare klorid + at jeg justerer ph i mesk med syre ut ifra min vannprofil. Er det bare jeg som opplever dette her??