Din erfaring med WLP400.

Se den forrige posten min. Med det skjemaet du foreslår her, får du et tørrere øl.

Jeg sjekka akkurat utgjæringsprosenten på den siste runden min, og den lå på 86%. Ølet gikk fra 1.045 til 1.006. Så med denne gjæren trenger du ikke meske med henblikk på å få ølet tørrest mulig for å noe som er lettdrikkelig nok:). Jeg tror jeg ville gått rett på 68. Jeg kommer nok til å prøve det neste gang, i alle fall.

Prøver meg på:

68c 21 Liters @ 73,3c 60min
72c +3.3 Liters @ boiling 20min
77c +5.8 Liters @ boiling 10min

Denne brygges på lørdag :)
 
Prøver meg på:

68c 21 Liters @ 73,3c 60min
72c +3.3 Liters @ boiling 20min
77c +5.8 Liters @ boiling 10min

Denne brygges på lørdag :)

Gled deg, det er et veldig friskt og godt øl, det der. Og du skal se; kanskje liker drager det, også;)?

Forøvrig: All ære til @Stig Aa. , det er hans øl, egentlig. Viktig å få sagt det:).
 
Gled deg, det er et veldig friskt og godt øl, det der. Og du skal se; kanskje liker drager det, også;)?

Forøvrig: All ære til @Stig Aa. , det er hans øl, egentlig. Viktig å få sagt det:).
Drager er etter min erfaring svært glade i alle typer øl, bryggeprosessen med lukt og søl frykter de derimot...
Drager er også svært redde for bunnfall i glasset :)
 
Drager er etter min erfaring svært glade i alle typer øl, bryggeprosessen med lukt og søl frykter de derimot...
Drager er også svært redde for bunnfall i glasset :)

Går vi litt bakover i historia, finner vi at brygging var et område der kvinner gjorde seg gjeldende. Så du kan jo argumentere med at det er å gjøre skam på en stolt kvinnetradisjon å ha slike holdninger til ølproduksjon. Kvinnen i huset burde faktisk sette sin ære i å ta aktiv del - og ikke bare nyte produktet av mannens strev:).
 
OG var 1.047, forventet FG 1.008.
Etter 11 dager viste den 1.013, idag 2 dager senere er den på 1.012 med litt godvilje... burde jeg gjøre noe for å prøve å droppe de siste 4 poengene eller kan jeg erklære den for ferdiggjæret om den viser det samme om 2-3 dager? Skal flaskekarboneres så ønsker jo ikke bomber... er 4 poeng uansett nok for at den blir overkarbonert om jeg tilsetter 6g sukker per liter + at den med tiden spiser opp de siste poengene?
 
Hvis du ikke har temp kontroll og temp har falt litt på slutten så hadde jeg gitt den bedre tid. WLP400 liker ikke temp fall og kan gå i dvale for så å tygge sakte men sikkert videre. Denne ølen bør drikkes FORT for den er veldig digg men taper seg desverre veldig fort.
 
Hvis du ikke har temp kontroll og temp har falt litt på slutten så hadde jeg gitt den bedre tid. WLP400 liker ikke temp fall og kan gå i dvale for så å tygge sakte men sikkert videre. Denne ølen bør drikkes FORT for den er veldig digg men taper seg desverre veldig fort.
Den har stått på 19c hele tiden, målt på bøtta. Det er en witbeer med flaket havre og hvete samt pale malt, ikke Stigs hvite apa. Ser at jeg har oppnådd 74.5% attenutation som jo er innafor det de skriver på pakken. Luktet overaskende godt og typeriktig av denne gjæra :)
 
Den har stått på 19c hele tiden, målt på bøtta. Det er en witbeer med flaket havre og hvete samt pale malt, ikke Stigs hvite apa. Ser at jeg har oppnådd 74.5% attenutation som jo er innafor det de skriver på pakken. Luktet overaskende godt og typeriktig av denne gjæra :)

Jeg tror du skal regne med at den ikke er ferdig. Den ender gjerne godt oppe på 80-tallet i utgjæringsprosent, men bruker irriterende lang tid på de siste prosentene.

La den få varmere omgivelser, og når tempen har steget, kan du rugge på karet så ølet kommer i rotasjon. Ikke noe voldsomt, bare såpass at noe av gjæren får løftet seg litt opp fra bunnen. (Kanskje ikke nødvendig; denne gjæren flokkulerer ikke fort.) Jeg satte mine hvite apa'er på badet for å gjøre seg ferdige, de gikk da opp i 24 grader. det kan være passe.
 
Sist redigert:
Jeg tror du skal regne med at den ikke er ferdig. Den ender gjerne godt oppe på 80-tallet i utgjæringsprosent, men bruker irriterende lang tid på de siste prosentene.

La den få varmere omgivelser, og når tempen har steget, kan du rugge på karet så ølet kommer i rotasjon. Ikke noe voldsomt, bare såpass at noe av gjæren får løftet seg litt opp fra bunnen. (Kanskje ikke nødvendig; denne gjæren flokkulerer ikke fort.) Jeg satte mine hvite apa'er på badet for å gjøre seg ferdige, de gikk da opp i 24 grader. det kan være passe.
Flasket hoegaarden kopien idag, falt ikke under 1.010. Pokker så god den er!!! Uten kullsyre og varm er den fortsatt nydelig! :)
 
Håper den ikke endrer seg noe! :p mmm

Det er derfor vi elsker grønnøl:(. Etter det stadiet kan det bare gå nedover.

Neida, men ølet endrer seg ofte overraskende mye fra tapping til ferdig karbonert. Det mister gjerne en del av maltpreget - er min erfaring, i alle fall.
 
Gled deg, det er et veldig friskt og godt øl, det der. Og du skal se; kanskje liker drager det, også;)?

Forøvrig: All ære til @Stig Aa. , det er hans øl, egentlig. Viktig å få sagt det:).
Glemte selvsagt å endre oppskrifta på brewersfriend så glemte av meskeskjema og mesket etter mitt gamle. 20mi på 55, 60 min på 66 og 10 min på 76. Blir sikkert bra uansett, forrige øllet som ble mesket etter dette kom ut på 1.010.
Men, ser at det skal tørrhumles i 5 dager. Når tilsetter man humla? Ferdiggjæret? Noen andre triks jeg bør være oppmerksom på, meskepose etc???
 
Glemte selvsagt å endre oppskrifta på brewersfriend så glemte av meskeskjema og mesket etter mitt gamle. 20mi på 55, 60 min på 66 og 10 min på 76. Blir sikkert bra uansett, forrige øllet som ble mesket etter dette kom ut på 1.010.
Men, ser at det skal tørrhumles i 5 dager. Når tilsetter man humla? Ferdiggjæret? Noen andre triks jeg bør være oppmerksom på, meskepose etc???

Jeg tørrhumler aldri før jeg er sikker på å ikke måtte la humla ligge for lenge fordi jeg må vente på at ølet skal gjæres ferdig - og det betyr i praksis at jeg venter til det har nådd FG.

Bare hiv det oppi. Jeg filtrerer det vekk når jeg tapper over i tappekar. Knyter en liten humlepose for enden av slangen. (Må kokes sammen med slangen!)
 
Jeg tørrhumler aldri før jeg er sikker på å ikke måtte la humla ligge for lenge fordi jeg må vente på at ølet skal gjæres ferdig - og det betyr i praksis at jeg venter til det har nådd FG.

Bare hiv det oppi. Jeg filtrerer det vekk når jeg tapper over i tappekar. Knyter en liten humlepose for enden av slangen. (Må kokes sammen med slangen!)
Humlepose på slangeenden bruker jeg allerede, funker veldig bra.:)Jeg er nå på jakt etter en nylonpose, den jeg har er av bomull og er litt vrien å rengjøre.
 
Humlepose på slangeenden bruker jeg allerede, funker veldig bra.:)Jeg er nå på jakt etter en nylonpose, den jeg har er av bomull og er litt vrien å rengjøre.

Sikkert samme som min. Jeg er ikke kjempenøye, bare skyller ut humla og vrir den opp, og lar den tørke. Den skal jo kokes igjen før bruk.
 
Tilbake
Topp