Er det bare Strømmen som har disse?
Ja.
Er det bare Strømmen som har disse?
Neida, og jeg bruker gjerne 2.3.4. Osv generasjoner, men siden smakene og luktene jeg får i starterene blir med over i ølet jeg brygger så er det noe jeg gjør feil, dekantere kan jo umulig være problemet, ikke engang jeg kan fu**e det oppDu lukter nok noe eddik og, og sikkert noe mer og. Men det at det har blitt produsert eddiksyre i starteren, betyr ikke at gjæren ikke potensielt er mye bedre på repitch #2 hvis du høster den.
Det er selvfølgelig mye mulig, men om denne metoden eliminerer problemet med å sitte barnevakt for starteren min, for om det du sier er tilfellet så er jeg for seint ute med å fjerne starteren fra røreren og kan SNS levere like gode resultater, så er det mulig jeg bruker denne metoden uansett, men ingenting er avgjort og det vil jo vise seg hva jeg faller på når jeg føler jeg kan gjøre en konklusjon.
Du trenger nok ikke sitte barnevakt over starteren, men jeg er enig i at det er litt stress med å avgjøre når den er ferdig. Jeg skal prøve ut silikonpropp med gjærlås i. Det er det enkleste jeg har kommet på så langt. Ta den av og sett i proppen med gjærlås i, og om det bare plopper svakt eller ikke i det hele tatt, så er den ferdig. Så lenge det er noenlunde frisk plopping, er den ikke ferdig, og settes tibake.
Flott triks. Dette har jeg alltid (siden jeg begynte med startere da) lurt på
Jeg veit ikke om disse proppene kommer i flere størrelser. Den jeg har, som er tilpassa åpningen i Speidel gjæringskar, er nær på å forsvinne ned i erlenmeyerkolben. Det går, men jeg skulle gjerne sett at den hadde litt større diameter.
Jeg har grå propper i div størrelser du kan få billig.. *prøver å bli kvitt ting*Jeg veit ikke om disse proppene kommer i flere størrelser. Den jeg har, som er tilpassa åpningen i Speidel gjæringskar, er nær på å forsvinne ned i erlenmeyerkolben. Det går, men jeg skulle gjerne sett at den hadde litt større diameter.
Jeg har grå propper i div størrelser du kan få billig.. *prøver å bli kvitt ting*
Så da er det timingen jeg ikke får til, og med SNS startere er det veldig enkelt å vite når jeg skal pitche, om det løser problemet mitt med startere jeg snurrer, for det er jo langt fra alltid at de starterene som er snurret blir kjipe, det vet jeg ikke, men de lukter ikke nom for å si det sånn selv om ølet blir godt.
Jeg starter bryggedagen på morgenen, jeg er som regel klar til pitch rundt 12-13 tiden. Jeg har da pitchet gjær i starteren rundt 23-00 tiden, den forrige SNS starteren jeg gjorde ble satt 23, det kom ting opp under bryggedagen og fikk ikke pitchet starteren før 14 tiden, da var krausen på vei ned, så om du har mulighet tror jeg 12 timer er mer riktig enn 18, med det sagt så går gjæringen tilsynelatende strålende.I morgen skal jeg prøve SNS metoden. Men, jeg må jo pitche når vørteren er avkjølt, så det må jo taimes med når du starter å shake starteren? 12-18 timer står det...
Flott triks. Dette har jeg alltid (siden jeg begynte med startere da) lurt på
Da har jeg testa det ut, og gjærlås i propp i kolbe gir klar og grei beskjed: Sjøl om det er åpenbart ut fra avleiringene på innsida av kolben at den mest ekspansive fasen av gjæringa er over, er det fremdeles en del liv. Så denne gikk tilbake på snurrer'n:
Det slo meg, at hvis du har to hull til i den proppen, med rør/slange og en kuleventil e.l. på hver, så kan du ha en akvariepumpe som får luft inn, luft (CO2) ut fra den andre. For å måle om starteren er ferdig, skru av pumpa, lukk kuleventilene og du har en tett kolbe med gjærlås.
Snedig! Det eneste jeg lurer på, er hvor mye du kan stole på det luftfilteret du har, for lufta må jo filtreres.
Luftkvalitet er utenfor kompetanseområdet, men det ble nevnt et filter for akvariepumpe her på forumet for en tid tilbake. En ting til som slår meg, er hvis du får inn-luft rett over vortexen, ut luft (CO2) langs siden, så vil du kanskje nærmere deg den (påståtte) kvaliteten på en starter du kan få med SNS
Næhh.... Med kontinuerlig tilgang til O2 vil starteren bli oksidert, det vil ikke SNS starteren bli...Luftkvalitet er utenfor kompetanseområdet, men det ble nevnt et filter for akvariepumpe her på forumet for en tid tilbake. En ting til som slår meg, er hvis du får inn-luft rett over vortexen, ut luft (CO2) langs siden, så vil du kanskje nærmere deg den (påståtte) kvaliteten på en starter du kan få med SNS
Næhh.... Med kontinuerlig tilgang til O2 vil starteren bli oksidert, det vil ikke SNS starteren bli...
Klart, men da kan man ikke sammenligne de lengre, hovedpoenget til SNS starter er jo å pitche med aktiv gjær og slippe at den går igjennom fasene den gjør ved å spise tom vørteren, settes i dvale for så å måtte våkne igjen.Vørteren/ølet blir oksidert. Men det dekantrerer du jo bort. Men gjæren kan potensielt bli friskere.
Klart, men da kan man ikke sammenligne de lengre, hovedpoenget til SNS starter er jo å pitche med aktiv gjær og slippe at den går igjennom fasene den gjør ved å spise tom vørteren, settes i dvale for så å måtte våkne igjen.
Det tror jeg den bruker endel energi på, men øl blir det jo Og noen kan sikkert brygge like godt øl med alle metodene. Jeg derimot er begrenset av tid og lommebok og prøver å finne beste vei rundt de 2 hindrene
Enig. Mitt poeng var at en kan evolusjonere starter m/magnetrører.
Fortell meg mer, gjerne i detaljer. Størrelse på de forskjellige starteren, beholdere, metode, regner med du mente FG. Men hva var OG og hvordan vet du FG nå om du satt en split batchJeg har prøvd SNS i dag. Split batch, WLP001 på en fire liters starter hvor OG kom ned til 1.010, mot SNS m WLP007. Ikke akkurat epler vs. epler, men sånn ble det av praktiske årsaker.