FrodeSy
Norbrygg-medlem
Skal brygge ein tørr stout med godt preg av rista malt, bitter sjokolade og kaffi, men som ligg på 5-talet i høve alkohol (derav foreign extra i overskrifta). Er nettopp ferdig med ein versjon sterkt inspirert av Guinness med 22 % flaka bygg, 12 % rista malt og 2 % carapils, resten pale som endte på 5,2 %. Finknuste ristamalten etter tips frå Jamil Zainasheff, men sluttresultatet vart altfor rundt og mjukt - delvis også pga litt for høg mesketemp. Eg er veldig glad i Samuel Smith's extra stout som gir eit endå skarpare preg frå malten sjølv om den berre er på 4,5 % (cask). Eg ønskjer gjerne litt fin munnfylde, men eg vil gjerne ha den godt rista. Ikkje veldig mykje over vanleg, men litt utypisk, kanskje litt i ubalanse. Kan nokon bidra med gode tips?