Finn Berger
Moderator
Denne tråden begynte som en diskusjon på tråden Hva skal du brygge i dag. Starten var dette innlegget fra meg:
I morra blir det et lite brygg med nordengelsk brun. Ingen grunn til å brygge mer, tror jeg - det blir vel helst bare jeg som drikker det. Skal brygge kjapt og rufsete, Marshall Schott-style, som inkluderer no sparge. Regner med 72% effektivitet, men det er kanskje optimistisk? 30 min mesk, 30 min kok. Det hele bør gå på noe over to timer.
OG 1.050, FG 1.014, 4, ABV, 22 IBU, 35 EBC. Meske på 68 grader, gjære på 15 grader. 1/4 ts hver av fosfat og klorid.
Malt og råfrukt til 16 liter før tapping fra kjele
3,0 kg Maris Otter
0,3 kg Simpsons Crystal T50
0,2 kg Simpsons Brown Malt
0,1 kg Victory
Humle
20 gr Pilgrim 9% @ 30
Gjær
Imperial A31 Tartan
I morra blir det et lite brygg med nordengelsk brun. Ingen grunn til å brygge mer, tror jeg - det blir vel helst bare jeg som drikker det. Skal brygge kjapt og rufsete, Marshall Schott-style, som inkluderer no sparge. Regner med 72% effektivitet, men det er kanskje optimistisk? 30 min mesk, 30 min kok. Det hele bør gå på noe over to timer.
OG 1.050, FG 1.014, 4, ABV, 22 IBU, 35 EBC. Meske på 68 grader, gjære på 15 grader. 1/4 ts hver av fosfat og klorid.
Malt og råfrukt til 16 liter før tapping fra kjele
3,0 kg Maris Otter
0,3 kg Simpsons Crystal T50
0,2 kg Simpsons Brown Malt
0,1 kg Victory
Humle
20 gr Pilgrim 9% @ 30
Gjær
Imperial A31 Tartan
Sist redigert: