1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Eikechips i fat

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Yerko, 3 Mai 2017.

  1. Yerko

    Yerko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Langhus
    Har funnet ut at jeg ikke vil overføre ølet til nye kar for å tilsette eikechips, noen som har prøvd å bruke hyssing for å slippe chipsen oppi i en humle pose og feste hyssingen på utside av fatet. Lurer på om det blir tett eller lekk.
    [​IMG]

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  2. Glenn

    Glenn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mjøndalen
    Noe mer oksygen vil slippe inn, men helt tett er det ikke uansett. Du har et lokk av CO2 etter gjæring som beskytter overflaten mot oksygen, en stund. Så tidsaspektet spiller en rolle, hvor lenge du lar det stå slik. Og hvordan er resten av prosessen din? Om du ved flasking/fating ikke gjør alt for å unngå oksygen kontakt med øl, har det fint lite å si. Alternativt er det ingeting i veien for å droppe posen, og legge chipsen rett i bøtta.
     
  3. Espen Notodden

    Espen Notodden
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg gjorde dette akkurat med humle og det blei tett etter hvert.. Det lakk de første 30 sekundene pga hyssingen, men etter det blei det tett :) Jeg væta hyssingen litt i starsan spannet først for at det skulle bli lettere å trykke den flat..
     
    #3 Espen Notodden, 4 Mai 2017
    Sist redigert: 4 Mai 2017
  4. Espen Notodden

    Espen Notodden
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Forresten, hvis du skulle være redd for at det lekker så er det jo ikke no i veien for å koble av co2 etter du har trykksatt og purget fatet :)

    Du må jo purge på nytt etter du har dratt ut posen med eikechips uansett :)
     
  5. Tommyhf

    Tommyhf
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bodø
    Jeg bruker tanntråd uten smak, den er flat og det lekker ikke.
     
  6. Fystro BryggeCompagnie

    Fystro BryggeCompagnie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mjøsa
    Desinfisert duct-tape på innsiden av lokket evnt..


    Sent from my iPad using Tapatalk
     

Del denne siden