Hei.
Jeg skal endelig ta fatt på mitt andre brygg. Det første brygget var en udiskutabel suksess,, og nå er det ingen vei tilbake...
Jeg skal prøve meg på en stout(ekstrakt), og da har jeg en del spørsmål til drevne bryggere.
Planen var/er å følge oppskriften på Irish Stout i Moderne Hjemmebrygging, men siden det frarådes å bruke Moss`maltekstrakt, har jeg kjøpt 3,6l Muntons Dark. Vil dette, kombinert med ristet bygg bli for "mørkt"? Og hvordan bør jeg knuse byggen? Jeg har ikke tilgang til noen form for mølle, så hva er den beste måten å gjøre dette på?
Jeg har to typer gjær i kjølen, Wyeast #1098 brit ale og Brewferm tørrgjær, jeg regner nesten med at ingen av dem er ideelle, men hvilken av dem er best til stout? Er det en god ide å tørrhumle en stout, og med hvilken humle, og hvor mye?
Og til slutt et siste spørsmål, har noen her på forumet prøvd denne oppskriften?
Mange spørsmål her nå, men håper noen tar seg bryet med å svare: )
Mvh Bjørn
Jeg skal endelig ta fatt på mitt andre brygg. Det første brygget var en udiskutabel suksess,, og nå er det ingen vei tilbake...
Jeg skal prøve meg på en stout(ekstrakt), og da har jeg en del spørsmål til drevne bryggere.
Planen var/er å følge oppskriften på Irish Stout i Moderne Hjemmebrygging, men siden det frarådes å bruke Moss`maltekstrakt, har jeg kjøpt 3,6l Muntons Dark. Vil dette, kombinert med ristet bygg bli for "mørkt"? Og hvordan bør jeg knuse byggen? Jeg har ikke tilgang til noen form for mølle, så hva er den beste måten å gjøre dette på?
Jeg har to typer gjær i kjølen, Wyeast #1098 brit ale og Brewferm tørrgjær, jeg regner nesten med at ingen av dem er ideelle, men hvilken av dem er best til stout? Er det en god ide å tørrhumle en stout, og med hvilken humle, og hvor mye?
Og til slutt et siste spørsmål, har noen her på forumet prøvd denne oppskriften?
Mange spørsmål her nå, men håper noen tar seg bryet med å svare: )
Mvh Bjørn