Enda en tråd om gjærvask

image.jpg image.jpg image.jpg Har bare ett spørsmål. Er dette (bildene) for mye trub sammen med gjæren til at jeg kan bruke det?

Altså, kan jeg lage starter på dette eller må jeg vaske en runde til først (riste de, vente 20 minutter, helle over etc).

Har noen opplevd usmaker som følge av trub som her?

Det var ikke ett spørsmål, men.
 
Det ser ut som du har fått rimelig ren gjær her. Ingen grunn til å fortsette med mer vasking.

Gjærstarter bør være unødvendig. Når du gjenbruker gjær, skal du i utgangspunktet ha massevis av gjær, uten å behøve gjøre noe mer oppformering.
 
Takker!

Jeg får ikke brukt gjæren med en gang, så den får stå et par uker, ser det ut som. Da lønner det seg å lage en starter, antar jeg, om bare for å sørge for kortere lag (lægg?).

Morro å gjenbruke gjær - neste batch blir "halva priset"- og jeg har lært meg no nytt!
 
Tilbake
Topp