Engelsk golden ale-erfaringer

Finn Berger

Moderator
Da var det på tide å brygge mer Golden Ale. Jeg tappa opp to brygg i slutten av april, og nå er de borte. De blei blant favorittene her i heimen, og går inn på lista over sånt vi må ha.

De som nå er borte, blei de beste jeg har brygga av denne typen, så jeg tenker ikke å endre noe særlig på noe. Men jeg trudde jeg hadde litt ferskere gjærrester - skotsk gjær, Imperial A31 - stående. Nå viser det seg at jeg bare hadde det jeg bunnhøsta fra den siste GA'en i slutten av april, og jeg kjenner meg ikke overbevist om at det er liv igjen i den, sjøl om den både så fin ut og lukta greit. Den står nå og snurrer i 3 liter vørter nå, men om den ikke lar seg vekke, lurer jeg på om jeg skulle bruke noe annet. Jeg har Verdant liggende. Den har jeg lite erfaring med, men kunne den være noe her?
 

Eramik

Norbrygg-medlem
Da var det på tide å brygge mer Golden Ale. Jeg tappa opp to brygg i slutten av april, og nå er de borte. De blei blant favorittene her i heimen, og går inn på lista over sånt vi må ha.

De som nå er borte, blei de beste jeg har brygga av denne typen, så jeg tenker ikke å endre noe særlig på noe. Men jeg trudde jeg hadde litt ferskere gjærrester - skotsk gjær, Imperial A31 - stående. Nå viser det seg at jeg bare hadde det jeg bunnhøsta fra den siste GA'en i slutten av april, og jeg kjenner meg ikke overbevist om at det er liv igjen i den, sjøl om den både så fin ut og lukta greit. Den står nå og snurrer i 3 liter vørter nå, men om den ikke lar seg vekke, lurer jeg på om jeg skulle bruke noe annet. Jeg har Verdant liggende. Den har jeg lite erfaring med, men kunne den være noe her?
Er alt helt borte at dine GA, dersom du har ei flaske igjen kan du bunnhøste den. Men det går vel raskere å kjøpe ny gjær i morgen.

Har ikke prøvd Verdant, men synes selv at Nottingham som jeg hadde i min fungerte utmerket.
 

Finn Berger

Moderator
Er alt helt borte at dine GA, dersom du har ei flaske igjen kan du bunnhøste den. Men det går vel raskere å kjøpe ny gjær i morgen.

Har ikke prøvd Verdant, men synes selv at Nottingham som jeg hadde i min fungerte utmerket.
Nottingham funka fint i din, ja:).

Nå bor jeg en times kjøring unna nærmeste bryggesjappe, så det er ikke det første jeg tyr til. Men bunnhøsting er et alternativ, ja; jeg har vel et par halvlitere igjen når alt som skal til konkurranse er holdt unna. (Men hvorfor skulle den ha holdt seg bedre enn den gjæren jeg høsta fra det samme ølet?)
 

Eramik

Norbrygg-medlem
Nottingham funka fint i din, ja:).

Men hvorfor skulle den ha holdt seg bedre enn den gjæren jeg høsta fra det samme ølet?
Så bra :)

Nei, det vet jeg ikke, bare lufter en tanke, dersom det viser det at det ikke blir liv i starten. Sikkert en ganske tynn mulighet. :rolleyes:
 

Finn Berger

Moderator
Så bra :)

Nei, det vet jeg ikke, bare lufter en tanke, dersom det viser det at det ikke blir liv i starten. Sikkert en ganske tynn mulighet. :rolleyes:
- som det i og for seg kunne vært interessant å teste. Jeg har tenkt tanken når det gjelder andre gjærtyper som jeg bare har flasker med. Og det er jo en velkjent måte å få tak i originalgjær til øl på.
 
Topp