Hei jeg gjorde noen feil ved beregning av bitterhet ved mine to siste brygg den ene skulle være en Dusseldorf alt den andre en mai bock begge ble litt tynnere under kok en beregnet i oppskriften så bitterheten ble under det som er minimum for begge stilene. nå kommer jeg ikke til å gjøre noe med alt ølet for det ble meget godt sånn som det er bare ikke stilriktig. men bock ølet burde ha litt mere bitterhet, det står nå til lagering i glassbalongen. Nå er bitterheten ikke den eneste feilen ved dette ølet OG var ca 1068 og FG ble 1009 altså for høy utgjæring så ølet trenger strengtatt ikke like mye bittehet i bakgrunnen som viss FG ble som planlagt rundt 1016.
Så spørsmålet er hva kan jeg gjøre for å øke bitterheten?
jeg hvet jeg kan kjøpe et extrakt men med min nåværende økonomi er ikke det aktuelt.
Så spørsmålet er hva kan jeg gjøre for å øke bitterheten?
jeg hvet jeg kan kjøpe et extrakt men med min nåværende økonomi er ikke det aktuelt.