1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Erfaring med BacBrewing produkter?

En tråd i 'Speidel Braumeister' startet av Ekornskurken, 13 Sep 2016.

Tags:
  1. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Jeg brukte nye 0,9 mm filterduker (oppe og nede) i går, og opplevde veldig dårlig/treg gjennomstrømming ved skylling. Faktisk så dårlig at det var masse væske som ble igjen med maltet i maltrøret. Nå kan det være flere feilkilder her, men har andre opplevd det samme?

    Edit: Der var i bunnen gjennomstrømmingen var dårlig - det er jo lett å fjerne filterne på toppen.
     
    #81 Jørgen O, 12 Mar 2018
    Sist redigert: 12 Mar 2018
  2. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg bruker 0,9 oppe og nede og har ikke opplevd tregere skylling. Jeg har ikke brukt rug eller hvete i gristen siden jeg skiftet til filter fra BacBrewing, så jeg kan ikke uttale meg om hvordan det vil virke inn.
     
  3. Jahn Harald Bull

    Jahn Harald Bull
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har opplevd det samme, men da rørte jeg rundt i røret og godt ned mot risten. Da ble det grøt som satt fast. Nå rører jeg ikke mye ned mot bunnen og skylling fungerer bra
     
  4. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  5. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    0,9 er veldig nærme originalfilterduken. De er mye lettere å rengjøre. Og de fliser seg ikke like lett opp og du skjærer deg ikke like lett på dem.
     
    Jens Erik Jacobsen og Marius K. liker dette.
  6. Stig Berntsen

    Stig Berntsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askim
    Pleier å bruke 1.5mm nede og 0,9mm oppe for min del. Gir god sirkulasjon og null utfordringer under skylling.
     
    Haugesund liker dette.
  7. Jahn Harald Bull

    Jahn Harald Bull
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg gjør faktisk det motsatte :). Skal testeut 1,5 nede og 0.9 oppe. I tillegg så har jeg en silikonkant som holder plate og filter sammen
     
  8. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Jeg bruker også en gummifôring, og det fungerer fint.

    Hvordan er gjennomstrømningen hos deg, Jahn Harald? Kanskje jeg må bestille meg 1,5 mm-filter også og prøve det nede. For nå mistet jeg mange liter vørter på elendig gjennomrenning.
     
  9. Jahn Harald Bull

    Jahn Harald Bull
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har kjørt mye langtidsmesk den senere tiden. 6-8 timer om natten eller om dagen. Da blir det bare en stor åpning med fri flyt av vørter når jeg tar en titt før røring en siste gang før skylling

    Det beste er å røre også noen ganger slik at gjennomstrømningen går bedre. Tenker at det er bedre med 0,9 nede og 1,5 oppe slik at det blir mindre stuck på toppen
     
  10. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Selve meskingen gikk fint for meg, men det var skyllingen som stoppet nesten helt opp med 0,9 på søndag. Det hjalp ikke å røre heller. Jeg får prøve igjen, og evt. med 1,5 mm filter nederst.
     
  11. perolavsen

    perolavsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jessheim
    Hvilken kverningsgrad bruker dere?
    Vil tro den har større påvirkning på gjennomstrømning enn forskjellen på 0,9 og 1,5mm filterduk
     
  12. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Jeg kverner ikke selv, men angir kverning til Speidel hos Bryggselv. Jeg kan kanskje gi 0,9-filteret en sjanse til før jeg konkluderer med at det er det jeg må skylde på.
     
  13. Stig Berntsen

    Stig Berntsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askim
    Kjører motsatt når jeg har over 10% hvete i oppskriften.
     
  14. Stig Berntsen

    Stig Berntsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askim
    Veldig enig, og bryggselv har hatt litt å stri med etter at de fikk ny kvern rundt om. Enten så kverner de så det nesten er mel, eller så får man hele korn
     
  15. perolavsen

    perolavsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jessheim
    Noen flere som har erfaringer og bruker dette?
    Skal brygge humlekanon IPA, og vurderer mellom dobbelmesk eller Yield Increase Disc. Det er snakk om ca 7,5 kg malt.
     

Del denne siden