1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Erfaring med Speidel Braumeister 10 liter?

En tråd i 'Speidel Braumeister' startet av Sven Are Ek, 3 Feb 2015.

  1. Brynjar Moen

    Brynjar Moen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Spydeberg
    Hei

    Jeg setter av ca 5 timer .
    Fra jeg fyller i vann til jeg er ferdig med vask av utstyr.
    Liker å ha god tid :)
    Bruker god tid på skylling og jeg lar kjelen stå en stund etter Kjøling før jeg tapper over i gjæringsbøtta.

    Har brygget 7 batcher på denne og er veldig fornøyd.


    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
     
  2. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Jeg bruker like lang tid på å brygge på Speidel 10 som på en BB30, ca 5 timer. men det er latterlig mye enklere og raskere å rengjøre en speidel 10
     
    Brynjar Moen liker dette.
  3. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Går litt tregere med meg i ukedagene på BB30, blir fort 6-7 timer før alt er ferdig vaska å stuet bort.
     
  4. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Når jeg tenker meg om så bruker jeg nok litt lengre tid på bb30 jeg og. Jeg tenkte fra mash in, men den er jo så satans treig til å varme opp vannet. Der du sparer mye tid med speidelen er jo kjølingen. Med speidelen sin dyppkjøler er jeg nede i 15 grader på ca 15min. Det tar ihvertfall 45min med bb30 sin standard dyppkjøler.
     
  5. Easybrew

    Easybrew
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser 2 store fordeler med speidel 10 og det er raskere brygging og muligheten å la den stå på kjøkkenet mens en ser på tv eller gjør andre ting.. Dermed er 5 timer ingenting..

    Det er også enkelt å teste ut nye oppskrifter og en får en 12 l cornelius med godis :)

    På 50 l så får du mye større mengde og men mye lenger bryggetid. I tillegg så står den ute så en føler en må passe mer på..

    Easybrew
     
    Brynjar Moen liker dette.
  6. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    ImageUploadedByTapatalk1438874358.582165.jpg
    Du får trødd oppi en slik 9kw dyppvarmer. Normalt bruker jeg et par grilltennere, men jeg måtte prøve.
    Tror jeg brukte 6:30 fra 8-65 grader med hermskolba og elementet i BB30 på fullt.
     
    Per Buer og Staro liker dette.
  7. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Er midt i en runde på 10 litern nå. Jeg har mesket med 2,75 kg malt 2250g maris otter og 500g crystal. Jeg fikk en SG før skylling på 48 og en SG på 43 etter skylling, altså pre-boil. Maltet er kvernet av bryggselv for Speidel.

    I dag har jeg rørt i mesken flere ganger gjennom hele meskeprosessen. Så det er ikke veldig imponerende hva man får ut av denne dvergen! Man skal kanskje ikke dømme dvergen etter størrelsen på maltrøret, men dette er for lite...
     
  8. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    OG=47
    Utbytte = 60,6
     
  9. VonRabben

    VonRabben
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Mesketid og mesketemp?
    Ville kanskje ha sett på kverningsgraden også.

    Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
     
  10. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    60 er meskeutbytte? Høres lite ut i så fall, hvor mange liter med OG 47 fikk du? Kun 4 points opp på koking høres også lite ut imo, hva var avkoket ditt?

    Bryggselv kverner vel på 2.0mm for Speidel tror jeg, litt vidt for min smak, ligger på 1.2 selv.
     
  11. jFrode

    jFrode
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Hva er det som må kalibreres? Har temp bug på min og. Trodde Brygg Selv bare skulle oppdatere kontrolleren?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    mesket på 65 grader i 60 min
    Jeg ville blitt overrasket om bryggselv ikke kan kverne riktig for Speidel.
    Kokevolum var 12 liter og sluttvolum var 10
     
  13. Easybrew

    Easybrew
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bruker selv litt over 1 mm for kverning til min speidel som jeg har funnet ut er bra.

    Mange av settene jeg har kjøpt har jeg fått mye dårligere utbytte enn det jeg burde ifhld til antall kg med malt.. Etter mange skuffende resultat og bom på ferdigsett så har jeg startet å kverne alt selv.

    Easybrew
     
  14. Brynjar Moen

    Brynjar Moen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Spydeberg
    Hei
    Har testet litt på BM10
    Denne er hentet fra Speidel IPA oppskrift http://www.speidels-braumeister.de/ipa-recipe.html
    Mash programme
    63° C › Start mashing
    63° C › 70 min
    73° C › 5 min
    78° C › 5 min
    Boiling › 80 min
    Med dette oppsettet får jeg ca 75 % effektivitet


    Hvis jeg legger til "40° C › Start mashing" får jeg ca 80% effektivitet
    Mash programme
    40° C › Start mashing
    63° C › 70 min
    73° C › 5 min
    78° C › 5 min
    Boiling › 80 min

    Mesker med 12 liter, skyller med 3 liter
    Sluttvolum ca 11 liter , 10 liter til gjæring(ca 1 liter igjen i speidel)
     
    Bård Nykmark, Easybrew og KO liker dette.
  15. Easybrew

    Easybrew
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva med å endre hoved mesketrinnet til 90 min for å lle effektiviteten. Jeg mesker alltid 90 min på mine oppskrifter

    Easybrew
     
  16. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Skal prøve lengre mesketid og litt finere kverningsgrad nestegang jeg brygger, som sikkert blir tidlig denne uken.
     
    #56 Staro, 9 Aug 2015
    Sist redigert: 9 Aug 2015
  17. Terje W

    Terje W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei! Hva er volumet på 10literen? V=3.14xr2xh i tilfellet noen lurer Eller bare oppgi diameter og dybde
     
  18. Brynjar Moen

    Brynjar Moen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Spydeberg
    3,14×14^(2)×28
    =17.232,32



    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
     
    Terje W liker dette.
  19. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Brygget en Brown ale igår og nå kommer det seg. Jeg fikk igjen bryggselv til å kverne for meg og ba om finere kverning, ca 1,5mm.

    2,7kg malt
    Mesket 60min med 13,5 liter, Rørte i mesken 5 ganger, henholdsvis på 1min, 8min, 20min, 34min, 47min
    Skyllet med 2 liter
    Kokte i 90 min
    9 liter i gjæringsspannet

    I denne oppskriften hadde jeg i 120g muscavado sukker, noe som booster resultatene noe.

    utbytte: 75.86

    Jeg kunne tatt med all trub og gugge og fått 10 liter i spannet. det vill gitt et utbytte på 83.85

    Så det ser ut som om finere kverningsgrad gjorde susen.
     
    Brynjar Moen liker dette.
  20. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er to typer speidelbryggere, de sta og egne som bare påstår at det faen ikke er mulig og nekter og prøve og de som får det til, mange av de som får det til har svart her så kjøp den du hvis du har lyst på den.
    :)
     
    Jan M liker dette.

Del denne siden