Av plassmessige årsaker er jeg for tiden henvist til å brygge når jeg en gang imellom er på helgebesøk hos min bror. Dette gjør at det er lite hensiktsmessig å bruke tid på å lage gjærstarter, da en helg går svært fort, og det som regel er enkelte andre ting å henge fingra i enn brygging. Jeg har derfor gått over til tørrgjær for en stund.
Jeg har tenkt å sette et par gode hveteøl til sommeren. Friskt og godt med høy waf faktor. Har tenkt både i retning wit og kanskje også noe nærmere en hefe weizen. Fermentis WB-06 er etter det jeg ser det eneste alternativet for hvete-tørrgjær, med unntak av et produkt fra brewferm, men tørrgjæren deres ser jeg blir frarådet i en annen tråd her inne.
Er det noen her som har erfaring med Fermentis WB-06, og kan si meg om den er brukbar, og om den kan passe til mine prosjekter? Er mer opptatt av godt øl enn av typeriktighet, selv om det også er litt artig.
Jeg har tenkt å sette et par gode hveteøl til sommeren. Friskt og godt med høy waf faktor. Har tenkt både i retning wit og kanskje også noe nærmere en hefe weizen. Fermentis WB-06 er etter det jeg ser det eneste alternativet for hvete-tørrgjær, med unntak av et produkt fra brewferm, men tørrgjæren deres ser jeg blir frarådet i en annen tråd her inne.
Er det noen her som har erfaring med Fermentis WB-06, og kan si meg om den er brukbar, og om den kan passe til mine prosjekter? Er mer opptatt av godt øl enn av typeriktighet, selv om det også er litt artig.